Αρχική Ειδήσεις Φωτιά Λασίθι: Ολονύχτια μάχη στο πύρινο μέτωπο της Πρίνας – Δραματική έκκληση...

Φωτιά Λασίθι: Ολονύχτια μάχη στο πύρινο μέτωπο της Πρίνας – Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Ιεράπετρας

0
LASITHI FOTIA
Εικόνα: neakriti.gr
Διαφήμιση

Δεκάδες πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και εναέρια μέσα συνεχίζουν να «πολεμούν» με τις φλόγες – Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Κρήτη που έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή από χθες το απόγευμα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον νομό Λασιθίου, ανάμεσα στα χωριά Πρίνα και Μεσελέρι.

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν από χθες το απόγευμα οι επίγειες δυνάμεις με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες με τη βοήθεια εθελοντικών μονάδων και κατοίκων της περιοχής καταφέρνοντας με 30 πυροσβεστικά οχήματα από όλη την Κρήτη να περιορίσουν τα μέτωπα. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο ίδιος ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης αρχιπύραρχος Δήμος Μπουντουράκης.

ekriti.gr 1
Εικόνα: ekriti.gr

Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στους δύο οικισμούς, Πρίνα και Μεσελέρι, όμως η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής περιόρισε τον κίνδυνο η φωτιά να απειλήσει άμεσα τους κατοίκους και τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρισκεται σε ύφεση, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης καθιστούν δύσκολο οι αναζωπυρώσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ekriti.gr
Εικόνα: ekriti.gr

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 20 οχήματα με 90 άντρες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκαν» δύο ελικόπτερα από την Κρήτη και πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ αναμένεται και ένα από την Αθήνα.

 

Έκκληση από τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλατζάκης, απευθύνει δραματική έκκληση προς τους δημότες, τους οποίους καλεί να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές του Φράγματος, της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει «Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης, παρακαλούνται να προσέλθουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων να συνεργαστούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία». 

 

Διαφήμιση