Αρχική Ειδήσεις Φωτιά Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα στη Δροσιά – Οριοθετημένη στην Ελεκίστρα

Φωτιά Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα στη Δροσιά – Οριοθετημένη στην Ελεκίστρα

0
PATRA FOTIA
Εικόνα: patrastimes.gr
Διαφήμιση

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Αχαΐα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, ειδικά στην περιοχή από Κάτω Δροσιά προς Δροσιά, όπου η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη. Στην περιοχή εκκενώθηκαν περισσότεροι από δέκα οικισμοί, καθώς η νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη, με τις φλόγες να απειλούν στάβλους, αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες. Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί: Πτέρη, Στρυβογά, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο στη Δροσιά Αχαΐας, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από χθες το πρωί. Στην κατάσβεση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δ. Ελλάδας και όμορων δήμων.

Οριοθετημένη η φωτιά στην Ελεκίστρα

Όσον αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένη, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Η επόμενη μέρα

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές». Επιπλέον, η ένταση των ανέμων είναι μειωμένη και στο σημείο επιχειρούν συνεχώς εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν, ανέφερε θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα από σήμερα.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η πλήρης καταγραφή των καταστροφών ξεκινά σήμερα, ενώ ήδη από το δήμο Πατρέων δόθηκαν στη δημοσιότητα υπηρεσίες και οι χώροι στους οποίους οι κάτοικοι που έχουν πληγεί μπορούν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις. Το βασικό αίτημα είναι η οικονομική ενίσχυση κaι η αποκατάσταση των ζημιών για τους ανθρώπους οι οποίοι επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα σενάρια που κάνουν λόγο για εμπρησμό. Οι πρώτες εικόνες πάντως είναι αποκαρδιωτικές, καθώς δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

FOTIA 1
Εικόνα: patrasevents.gr
FOTIA 2
Εικόνα: patrasevents.gr
FOTIA 3
Εικόνα: patrasevents.gr
Διαφήμιση