Αρχική Ζώα Φωτιά Αχαΐα: Η viral εικόνα με τον πυροσβέστη που δίνει νερό σε...

Φωτιά Αχαΐα: Η viral εικόνα με τον πυροσβέστη που δίνει νερό σε χελώνα

0
XELONA
Διαφήμιση

Ο πυροσβέστης βοηθάει μία χελώνα, δίνοντάς της νερό μέσα σε ένα τοπίο καμένο.

Viral έχει γίνει μια φωτογραφία που δείχνει έναν πυροσβέστη που συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Δροσιά και Πτέρη, στην Αχαΐα να διασώζει μια χελώνα προσφέροντάς της νερό.

Το όνομά του είναι Άκης Μπαρδάκης και είναι Πυροσβέστης. Ένας από τους πολλούς πυροσβέστες που βρέθηκαν χθες να παλεύουν με το μέτωπο  της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δροσιά και την Πτέρη Αχαΐας που έκαψε εκτάσεις και ζώα.

Ομολογουμένως, μας χάρισε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες. Ο πυροσβέστης δίνει νερό στη χελώνα μέσα σε ένα τοπίο καμένο. H φωτογραφία του Άκη Μαπρδάκη, ο οποίος έγινε πρόσφατα μπαμπάς, κάνει τον γύρο των social media σκορπίζοντας συγκίνηση και ελπίδα. Είναι ένα μήνυμα ότι μέσα σε ένα κατεστραμμένο τοπίο, εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr ο πυροσβέστης “Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβησει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα. Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή, αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ηταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει. Την πηραμε στη συνέχεια και την τοποθετησαμε στο δάσος που δεν είχε καεί… η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές!“.

 

Διαφήμιση