Αρχική Τουρισμός Δυναμική προβολή της Χίου στο Ισραήλ – Εντυπωσιασμένοι από το νησί οι...

Δυναμική προβολή της Χίου στο Ισραήλ – Εντυπωσιασμένοι από το νησί οι δημοσιογράφοι

0
EOT TRIP
Εικόνα: gnto.gov.gr
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο του 6ήμερου δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip), που υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στη Χίο βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δύο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι. Οι Yossef Fisher και Rotem Gavriel Maimon των δικτύων YNET και HAARETZ, αντίστοιχα, δύο από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά και ψυχαγωγικά online ΜΜΕ του Ισραήλ, εντυπωσιασμένοι από το νησί δήλωσαν «Αφήσαμε την καρδιά μας στη Χίο».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι δύο δημοσιογράφοι ακολούθησαν ευρύ πρόγραμμα επισκέψεων σε πολλές περιοχές, μνημεία και αξιοθέατα του νησιού, καθώς και στο Μουσείο Μαστίχας του δικτύου μουσείων του ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς). Ακόμα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, Άννα Μισαηλίδου, στον υπό ανασκαφή αρχαιολογικό χώρο της εβραϊκής συναγωγής του 4ου αιώνα μ.Χ.

«Νησί-θησαυρός η Χίος»

Μετά το ξενάγηση στις ομορφιές του νησιού και λίγο πριν από την επιστροφή στην πατρίδα τους, οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις φυσικές ομορφιές, τα ξεχωριστά χωριά, τις παραλίες, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και την γαστρονομική παράδοση της Χίου, αλλά και για το απαράμιλλο αίσθημα φιλοξενίας που διακατέχει τους κατοίκους της.

Συγκεκριμένα ο Y. Fisher δήλωσε «Η Χίος είναι ένα νησί-θησαυρός», ενώ ο R. G. Maimon ανέφερε: «Ήταν καταπληκτικό το ταξίδι στη Χίο, πέρα από τις προσδοκίες μου. Βρήκα ένα μοναδικό κι αυθεντικό μέρος. Έχω εκπλαγεί με το φαγητό κι ακολούθως με τις παραλίες, αλλά περισσότερο από όλα είναι οι άνθρωποι εδώ με τα λαμπερά μάτια που σε καλωσορίζουν με μια μεγάλη καρδιά και σπουδαία φιλοξενία».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, Νίκος Νύκτας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το Ισραήλ είναι μια από τις αγορές που προσπαθούμε από πέρσι να προσεγγίσουμε με συντεταγμένα βήματα, γιατί θεωρούμε ότι η Χίος έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ισραηλινή αγορά».

Επιπλέον, ανέφερε ότι η φιλοξενία οργανώθηκε όσο πιο άρτια ήταν εφικτό, με σκοπό να απολαύσουν αξέχαστες εμπειρίες, Ομολογουμένως, τα δημοσιεύματα που θα παραχθούν θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος του τουρισμού και της χώρας γενικά. Τέλος, ο κ. Νίκος Νύκτας ευχαρίστησε την Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ, αλλά και όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες που συνέβαλαν ώστε να παρουσιαστεί η Χίος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:  Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Τέσσερις νέες δράσεις της πολιτείας

Την ισραηλινή δημοσιογραφική αποστολή συνόδευσε στο νησί ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισραήλ, Δημήτρης Βασιλειάδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροχωρά η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Ζάκυνθο
Επόμενο άρθροΠοια συσκευασία είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον;