Αρχική Τεχνολογία Δωρεάν Windows 11: Πολλοί δεν θα μπορούν να τα αποκτήσουν

Δωρεάν Windows 11: Πολλοί δεν θα μπορούν να τα αποκτήσουν

0
macbook υπολογιστής
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows 11 ως δωρεάν αναβάθμιση σε υπολογιστές των Windows 10 , αλλά πολλοί χρήστες δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν αναβάθμιση – παρά το γεγονός ότι διαθέτουν σύγχρονα συστήματα.

Η υποστήριξη

Το νέο λειτουργικό σύστημα του λογισμικού θα υποστηρίζει μόνο την όγδοη γενιά και τους νεότερους επεξεργαστές Intel Core, το Apollo Lake και τους νεότερους επεξεργαστές Pentium και Celeron.

Τα Windows 10 απαιτούσαν μόνο έναν επεξεργαστή 1GHz, 1 GB μνήμης RAM (ή 2 GB για την έκδοση 64-bit), χώρο αποθήκευσης 16 GB και οθόνη ανάλυσης 800 έως 600.

Τα Windows 11 απαιτούν επεξεργαστή 1GHz, 64-bit με δύο ή περισσότερους πυρήνες και έχει αυξήσει ελαφρώς τις απαιτήσεις σε 4 GB μνήμης RAM και 64 GB αποθήκευσης, καθώς και οθόνη 720p, σύμφωνα με τον ιστότοπό της , αλλά η Microsoft απαιτεί επίσης μια αξιόπιστη πλατφόρμα Τσιπ μονάδας (TPM). Αυτό είναι ένα τσιπ ασφαλείας που χρησιμοποιείται κυρίως σε επαγγελματικούς φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές για την αποθήκευση και προστασία κωδικών πρόσβασης και κλειδιών κρυπτογράφησης.

Microsoft

Η Microsoft υποστηρίζει ότι το TPM 2.0 συνιστάται, αλλά όχι αναγκαιότητα για τη λειτουργία του λειτουργικού συστήματος. «Οι συσκευές που δεν πληρούν το σκληρό δάπεδο δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 11», έγραψε η Microsoft, «και οι συσκευές που πληρούν το software θα λάβουν μια ειδοποίηση ότι δεν συνιστάται αναβάθμιση».

Επεξεργαστές

Η λίστα των επεξεργαστών είναι επίσης πιο περιορισμένη από ό, τι θα περίμεναν οι χρήστες. Περιλαμβάνει μόνο 8 της Intel και 11ου μοντέλα παραγωγής, καθώς και την Xeon Skylake, Cascade Lake, Cooper Lake, and Ice Lake Σειρά της AMD Ryzen.

Μια τέτοια τεράστια αλλαγή θα μειώσει αρκετό αριθμό υπάρχουσων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων tablet Surface Pro της εταιρείας, του Surface Hub και του Studio Surface. Για να μάθουν εάν ένας υπολογιστής θα υποστηρίζει τα Windows 11, οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν το λογισμικό του PC Health Check software της Microsoft.

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση