Αρχική COVID-19 Αυστραλία: Η διαφήμιση προτροπής εμβολιασμού που προκάλεσε οργή

Αυστραλία: Η διαφήμιση προτροπής εμβολιασμού που προκάλεσε οργή

0
διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια νέα διαφήμιση από την αυστραλιανή κυβέρνηση που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού του κορονοϊού στη χώρα δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων.

Η κυβέρνηση κυκλοφόρησε μια διαφήμιση την Κυριακή με μια νεαρή γυναίκα σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι, καθώς χάνει οξυγόνο. Η διαφήμιση των 30 δευτερολέπτων τελείωσε με το μήνυμα: ”Ο Covid-19 μπορεί να επηρεάσει όλους. Μείνε σπίτι. Δοκιμάστε. Δηλώστε ραντεβού για τον εμβολιασμό σας”.

Οι επικριτές έχουν καταγγείλει τη διαφήμιση για τη χρήση τακτικών τρόμου, ενώ προτρέπουν τους νέους να εμβολιαστούν παρά τη γνώση ότι όσοι είναι κάτω των 40 ετών δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για τους προτεινόμενους εμβολιασμούς Pfizer-BioNTech.

Απαντώντας στους επικριτές, ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον είπε ότι « θα υπάρχει πάντα κριτική».

«Το ξέρω αυτό, και μόλις πριν από λίγες εβδομάδες οι ειδικοί μας έλεγαν ότι η διαφήμιση έπρεπε να είναι ισχυρότερη, πολύ ισχυρότερη, ακόμη και να κάνει αναφορές σε απαίσια περιστατικά», είπε στο Sky News Australia.

«[Η διαφήμιση] έχει δύο μηνύματα … το ένα είναι να μείνεις στο σπίτι», είπε ο κ. Μόρισον. «Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Και οι νέοι που κινούνται γύρω από την πόλη θέτουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο ακριβώς σε ολόκληρη την κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού τους».

Με πληροφορίες του Independent 

Διαφήμιση