Αρχική Ανακύκλωση WWF: Οδηγός με πληροφορίες για μια ζωή χωρίς πλαστικά

WWF: Οδηγός με πληροφορίες για μια ζωή χωρίς πλαστικά

0
unnamed
Διαφήμιση

Μια ζωή την έχουμε -που λένε- και είναι σημαντικό αυτή τη ζωή να μην τη συνδέσουμε με τα πλαστικά! Το πρώτο βήμα είναι να περιορίσουμε την ποσότητα των πλαστικών και γενικότερα των σκουπιδιών που παράγουμε και αφού τα περιορίσουμε, να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο καλύτερη ανακύκλωση γίνεται!

Ναι το ξέρουμε δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση, αλλά είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε! Τελικά τι ανακυκλώνεται και τι ή όχι; Υπό ποιες προϋποθέσεις; Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πλαστικές συσκευασίες;

Σε αυτές τις ερωτήσεις απαντάει η νέα ανανεωμένη έκδοση του Οδηγού αντικατάστασης και ανακύκλωσης πλαστικών! Ο οδηγός περιλαμβάνει πληροφορίες για τη συσκευασία πάνω από 120 προϊόντων διατροφής και καθημερινής χρήσης, από φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα ως απορρυπαντικά, καθαριστικά αλλά και προϊόντα ατομικής περιποίησης.

Η δεύτερη έκδοση του οδηγού, έχει ενσωματώσει πολλές αλλαγές λαμβάνοντας υπόψη νέες πληροφορίες και εξελίξεις για τα συστήματα ανακύκλωσης, τις νομοθετικές αλλαγές, την παραγωγή νέων υλικών.

Για κάθε προϊόν ο Οδηγός σε ενημερώνει σχετικά με το συνηθέστερο υλικό της συσκευασίας, αν μπορείς να την ανακυκλώσεις ή όχι, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να το κάνεις (πχ καθαρισμός των υπολειμμάτων τροφής) και πώς εναλλακτικά μπορείς να προμηθευτείς, ή ακόμα και να φτιάξεις το ίδιο προϊόν αποφεύγοντας την πλαστική συσκευασία.

Επίσης, ο ανανεωμένος Οδηγός περιλαμβάνει στην αρχή του έναν χρήσιμο δεκάλογο για μια ζωή χωρίς πλαστικά, αλλά και πληροφορίες για το πώς να διαχειριστείς τα πλαστικά της πανδημίας που έχουν κατακλύσει τη ζωή μας.

Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας θα καταφέρουμε μαζί να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού αλλά και να ανακυκλώνουμε σωστά! Ας ξεκινήσουμε από τώρα! Και μην ξεχάσεις να μοιραστείς τον οδηγό με φίλους, γνωστούς και την οικογένειά σου για να συμβάλλουν και εκείνοι στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης.

Διαβάστε αναλυτικά τον οδηγό ΕΔΩ

Διαφήμιση