Αρχική Επιστήμη Βρέθηκε μικροοργανισμός 24.000 χρόνια μετά στον πάγο της Σιβηρίας

Βρέθηκε μικροοργανισμός 24.000 χρόνια μετά στον πάγο της Σιβηρίας

0
μικροργανισμος Σιβηρία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά από 24.000 χρόνια στον αιώνιο πάγο της Σιβηρίας Ρώσοι επιστήμονες ξαναζωντάνεψαν αυτό το μικροσκοπικό οργανισμό.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το ζώο που είναι γνωστό ως bellelloid rotifer από τον ποταμό Alayeza στη Ρωσική Αρκτική.

Μόλις ξεπαγώθηκε, μπόρεσε να αναπαραχθεί, αφού πέρασε χιλιετίες σε μια κατάσταση παγωμένης ζωτικότητας που είναι γνωστή ως κρυοβίωση.

Οι μελέτες

Προηγούμενη έρευνα απέδωσε πως οι μικροοργανισμοί θα μπορούσαν να επιβιώσουν κατεψυγμένοι έως και 10 χρόνια.

Ωστόσο, η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Current Biology on Monday, έδειξε ότι θα μπορούσαν να επιβιώσουν για χιλιάδες χρόνια, αν όχι επ ‘αόριστον.

“Το συμπέρασμα είναι ότι ένας πολυκύτταρος οργανισμός μπορεί να παγώσει και να αποθηκευτεί ως έχει για χιλιάδες χρόνια και στη συνέχεια να επιστρέψει στη ζωή – ένα όνειρο πολλών συγγραφέων μυθοπλασίας”, δήλωσε ο Stas Malavin, του Ινστιτούτου Φυσικοχημικών και Βιολογικών Προβλημάτων της Ρωσίας στο Press Association.

Συμπλήρωσε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να δούμε πώς πέτυχε το επίτευγμα.

Bdelloid Rotifers

Τα Bdelloid Rotifers είναι μια κατηγορία τροχοφόρων (τροχόζωα) που βρίσκεται σε περιβάλλοντα γλυκού νερού σε όλο τον κόσμο.

Τα πλάσματα είναι γνωστά για την ικανότητά τους να αντέχουν σε ακραία φαινόμενα. Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά σε ραδιενέργεια, ζώα της Γης, σύμφωνα με τους New York Times. Αναφέρει, επίσης, πως μπορεί επίσης να αντέξει σε χαμηλό οξυγόνο, λιμοκτονία, υψηλή οξύτητα και χρόνια αφυδάτωσης.

Υπάρχουν αναφορές για άλλους πολυκύτταρους οργανισμούς που ξαναζωντανεύουν μετά από χιλιάδες χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός νηματώδους σκουλήκι, καθώς και ορισμένα φυτά και βρύα.

Με πληροφορίες του BBC

Διαφήμιση