Αρχική Διάστημα Ταξίδι στο διάστημα με τον Bezos – Το αστρονομικό ποσό για μία...

Ταξίδι στο διάστημα με τον Bezos – Το αστρονομικό ποσό για μία θέση

0
διάστημα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πόσα χρήματα θα έδινες για μία θέση στο διαστημόπλοιο με τον δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos;; Ένας πλούσιος νικητής πλήρωσε  28 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει μια θέση, που τέθηκε σε δημοπρασία και να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση της εταιρίας Blue Origin στις 20 Ιουλίου.

Η ταυτότητα του νικητή δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά προφανώς και πρόκειται για έναν εξαιρετικά πλούσιο άνθρωπο.

Ενώ, σημειώνεται ότι το διαστημικό ταξίδι με το New Origin Shepard της Blue Origin από το Δυτικό Τέξας στις 20 Ιουλίου είναι μια στιγμή ορόσημο, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες αγωνίζονται για μια νέα εποχή ιδιωτικών εμπορικών διαστημικών ταξιδιών.

Το ταξίδι αυτό στο διάστημα απέσπασε μεγάλη ζήτηση και υψηλές προσφορές κατά τη διάρκεια ζωντανής δημοπρασίας. Μάλιστα, οι προσφορές έφτασαν τα 20 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 4 λεπτά από το άνοιγμα της δημοπρασίας.

Ο ιδρυτής της Blue Origin και το στέλεχος της Amazon.com Inc (AMZN.O), ο Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο,  αγωνιζόταν εναντίον των επίδοξων δισεκατομμυριούχων αεροναυτικών Richard Branson και Elon Musk για να είναι ο πρώτος από τους τρεις που ταξιδεύουν πέρα από τη Γη ατμόσφαιρα.

Τα ταξίδια στο διάστημα τροφοδοτούν την τουριστική αγορά

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η Blue Origin ελπίζει να ενθαρρύνει τον ενθουσιασμό για τη νεοσύστατη τουριστική επιχείρηση.

Μάλιστα, οι μεγιστάνες ιδιοκτήτες των διαστημικών εταιρειών  αισιοδοξούν ότι τα διαστημικά ταξίδια θα καταστούν mainstream, καθώς αποδεικνύεται η τεχνολογία που δημιουργείται και το κόστος πέφτει, τροφοδοτώντας αυτό που εκτιμά η UBS ότι θα μπορούσε να είναι μια ετήσια τουριστική αγορά 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030.

Τόσο η Blue Origin και η Virgin Galactic όσο και η SpaceX, συζήτησαν επίσης τη χρήση των πυραύλων τους για τη σύνδεση μακρινών παγκόσμιων πόλεων.

Ενώ, η UBS λέει ότι η αγορά ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων θα μπορούσε να αξίζει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και πολλά εμπόδια όπως η πιστοποίηση αεροπορικής ασφάλειας θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τα σχέδια.

Διαφήμιση