Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων

0
Πρόεδρος FIAVET Ivana Jelinic & Γ.Γ. ΕΟΤ Δημ. Φραγκάκης
Διαφήμιση

Το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας (FIAVET) πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην  Ελλάδα και συγκεκριμένα στο όμορφο νησί της Σκιάθου, στις 10-13 Ιουνίου 2021.

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε  σήμερα με  την Πρόεδρο της FIAVET κα Ivana Jelinic, παρουσία της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας κας Κυριακής Μπουλασίδου, η οποία είχε την πρωτοβουλία της φιλοξενίας του συνεδρίου στην Ελλάδα, με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, δηλαδή σχεδόν αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ευκαιρία προβολής της χώρας μας ως ασφαλής προορισμός

Το συνέδριο διοργανώνει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρα μας ως ο πλέον ασφαλής τουριστικός προορισμός σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί, προτιμούν παραδοσιακά την Ελλάδα για τον πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο και τα τοπία ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς, ενώ το 2019  η χώρα μας φιλοξένησε σχεδόν 1,5 εκατ. επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.

2021 synedrio FLAVET afisa

Ποιοι συμμετέχουν στην Ιταλική αποστολή

Η ιταλική αποστολή έφτασε στην Αθήνα σήμερα, όπου και θα διανυκτερεύσει για ένα βράδυ. Αριθμεί 50 άτομα και σε αυτήν συμμετέχουν:

  • Τουριστικοί πράκτορες μέλη της FIAVET από όλη την Ιταλία
  • Ο κ.Marco Rizzone, μέλος της επιτροπής για τις παραγωγικές δραστηριότητες εμπόριο και τουρισμό στη Βουλή των αντιπροσώπων
  • Η κα Federica Isotta Squeri, υπεύθυνη για τον Τουρισμό και το Περιβάλλον στη Συνομοσπονδία για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες
  • Οι κ. Nicola BonacchiVice President Leisure Sales & International Markets της αεροπορικής εταιρείας ALITALIA και  Lepnarso Massa, Managing Director MSC Crociere Italy (εταιρεία κρουαζιερόπλοιων), καθώς και
  •  Ιταλοί δημοσιογράφοι από το πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ASKAnews και μεγάλα ιταλικά ΜΜΕ (ADN KRONOSMILANO FINANZAIL SOLE 24 OREIL TEMPO) 

Ποιοι θα χαιρετήσουν το Συνέδριο

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετήσουν:

  • η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη
  • ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός
  • η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη
  • ο Αντιπρόεδρος της HATTA Μάριος Καμμένος
  • ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ιωάννης Κονδύλης

Φραγκάκης: “Η Ιταλία είναι διαχρονικά μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα”

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε μετά την συνάντηση: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στην Αθήνα την Πρόεδρο της FIAVET και την ιταλική αντιπροσωπεία. Η Ιταλία είναι διαχρονικά μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα και με την προετοιμασία, που έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού μας, πιστεύω ότι φέτος θα αρχίσει να αποκαθίσταται η τουριστική κίνηση από την γειτονική μας χώρα.

Η διεξαγωγή, μάλιστα, του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στην Σκιάθο, με την στήριξη και του ΕΟΤ, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας στην Ιταλία. Αποδεικνύει παράλληλα την ξεκάθαρη βούληση των δύο χωρών για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Jelinic και τους συνεργάτες της για την καλή συνεργασία και την εμπιστοσύνη της. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει  στον Ιταλό επισκέπτη όλα όσα αναζητά φέτος”.

Πρόεδρος FIAVET Ivana Jelinic & Γ.Γ. ΕΟΤ Δημ. Φραγκάκης (2)

Jelinic: “Οι Ιταλοί θα βρουν την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό”

Από τη μεριά της η Πρόεδρος της FIAVET κα Ivana Jelinic δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά τον ΕΟΤ που μας ενέπλεξε τόσο δυναμικά, αυτή τη σημαντική στιγμή του ανοίγματος του τουρισμού. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ιταλοί θα βρουν την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό που θα τους υποδεχτεί με ανοιχτές αγκαλιές!».

Πότε συζητήθηκε η πρόταση για το Συνέδριο

H πρόταση για τη διοργάνωση του Συνεδρίου συζητήθηκε με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης του Γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακής Μπουλασίδου, κατά τη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση τουρισμού TTG στο Ρίμινι της Ιταλίας, (14-16 Οκτωβρίου 2020), όπου τον Δήμο είχαν εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός.

Τζούμας: “Νέο ξεκίνημα για τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών”

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας σχετικά:

«Πρόκειται για μια δράση που θα σηματοδοτήσει ως σημείο αναφοράς το πέρασμα σε ένα νέο ξεκίνημα για τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω την πιο δύσκολη περίοδο που διανύει ο τουρισμός παγκοσμίως. Μια σημαντική δράση που θα δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και ουσίας πως μπορούμε να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες μας. Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των θεσμικών φορέων και των χορηγών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, για την στενή συνεργασία, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ για τη σπουδαία υποστήριξη και την Προϊσταμένη του ΕΟΤ Ιταλίας Κυριακή Μπουλασίδου για την άριστη συνεργασία.

Ευχαριστώ ακόμη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη για την ουσιαστική υποστήριξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Μεγάλους Χορηγούς, την Aegean Airlines, που ανέλαβε την μετακίνηση όλων των Συνέδρων από την Ιταλία στη χώρα μας, και το ξενοδοχείο Skiathos Palace πoυ ανέλαβε τη φιλοξενία του 50% και πλέον των φιλοξενούμενών μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρο Ευσταθίου, για την αμέριστη υποστήριξη, όπως και το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos, τα ξενοδοχεία Skiathos Princess, Elivi, Mandraki, το εστιατόριο Ergon, το καϊκι Καλυψώ, και τον Όμιλο Σκλαβενίτη, για τις παροχές φιλοξενίας.

Τις τοπικές επιχειρήσεις “το άνθος του γiαλού-εργαστήρι παραδοσιακών γλυκών, τον Χρήστο Τάσο, το “Άριστον bakery”, τον Αντρέα Τάσο, που συνέβαλαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Τέλος για την υλοποίηση και εφαρμογή όλου του προγράμματος ευχαριστώ θερμά τις εθελόντριες Χαρά Πασχάλη και Παναγιώτα Φιλάρετου.”

Ξενάγηση στο νησί

Τα μέλη της αποστολής, πριν και μετά τις εργασίες του συνεδρίου (την 11η Ιουνίου στο Μπούρτζι), θα επισκεφτούν το ιστορικό κέντρο της Σκιάθου, τη Μονή της Ευαγγελίστριας και τοπικό οινοποιείο, θα κάνουν το γύρο του νησιού και τέλος θα απολαύσουν τοπικούς χορούς από τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου.

Διαφήμιση