Αρχική Αφιερώματα Νέο ντοκιμαντέρ για τους Beatles από τον Πίτερ Τζάκσον (Βίντεο)

Νέο ντοκιμαντέρ για τους Beatles από τον Πίτερ Τζάκσον (Βίντεο)

0
beatles
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο σκηνοθέτης της κινηματογραφικής σειράς «Lord of the Rings», Πίτερ Τζάκσον, θα χρησιμοποιήσει 55 ώρες στιγμιότυπα στο στούντιο που αρχικά γυρίστηκαν από τον σκηνοθέτη Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ για την αρχική ταινία του 1970.

Ο Πίτερ Τζάκσον δούλευε επί δύο χρόνια για το «The Beatles: Get Back», έχοντας στη διάθεσή του υλικό που γυρίστηκε το 1969 για τα γυρίσματα της ταινίας «Let It Be» (1970) του Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ.

«Οι 55 ώρες ανέκδοτου υλικού και οι 140 ώρες ηχητικού υλικού που έχουμε στη διάθεσή μας θα εξασφαλίσουν ότι αυτή η ταινία θα είναι η απόλυτη εμπειρία που οι θαυμαστές των Beatles ονειρεύονταν εδώ και καιρό», είχε δηλώσει ο Τζάκσον. «Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου να μας ταξιδεύει πίσω στο 1969, και να έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο στούντιο και να βλέπουμε αυτούς τους τέσσερις φίλους να φτιάχνουν μαζί σπουδαία μουσική».

Το ντοκιμαντέρ

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είχε προηγουμένως υπαινιχθεί ότι μια νέα έκδοση του «Let It Be» ήταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ότι ήταν από τις ηχογραφήσεις στο πρωτότυπο ντοκιμαντέρ – οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μόλις ένα χρόνο πριν από τη διάλυση του συγκροτήματος.

Σήμερα διαβάζουμε ότι το ντοκιμαντέρ θα αλλάξει μορφή, για να διασωθεί το όραμα του Τζάκσον, ολόκληρο, και χωρίς επέμβαση μοντάζ.

Η 6ωρη ταινία θα μεταδοθεί με τη μορφή σειράς-ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη, στο εορταστικό τριήμερο των Ευχαριστιών, το φθινόπωρο του 2021. Συγκεκριμένα, το Disney+ θα προβάλει τα τρία επεισόδια στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου.

Οι δηλώσεις

«Είμαι ευγνώμων στους Betales, την Apple Corps και την Disney που μου επιτρέπουν να παρουσιάσω αυτή την ιστορία με τον τρόπο που θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί» δηλώνει ο Τζάκσον. «Εχω βουτήξει σε αυτό το υλικό εδώ και τρία χρόνια και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο πρότζεκτ. Κι είμαι ενθουσιασμένος που το κοινό σε όλο τον κόσμο θα μπορέσει επιτέλους να το απολαύσει σύντομα, και με τον τρόπο που του αξίζει…»

«Αφού εξέτασα όλα τα πλάνα και τον ήχο που κατέγραψε ο Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ 18 μήνες προτού το θρυλικό συγκρότημα διαλυθεί, θεωρώ ότι είναι απλώς ένας καταπληκτικός ιστορικός θησαυρός. Σίγουρα, υπάρχουν στιγμές δράματος, αλλά καμία από τις αντιπαραθέσεις με τις οποίες το πρότζεκτ συνδέεται εδώ και πολύ καιρό. Το να παρακολουθείς τους Τζον, Πολ, Τζορτζ, και Ρίνγκο να δουλεύουν μαζί, δημιουργώντας κλασικά σήμερα τραγούδια από το μηδέν, δεν είναι μόνο συναρπαστικό – είναι αστείο, αναζωογονητικό και εκπληκτικά οικείο» τόνισε.

Με πληροφορίες του Flix.gr

 

Διαφήμιση