Αρχική Περιβάλλον Λήμνος: Η βλέννα του Μαρμαρά έφτασε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή

Λήμνος: Η βλέννα του Μαρμαρά έφτασε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή

0
λημνος
Άλλες εκδοχές υποστηρίζουν πως το όνομα Λήμνος προέρχεται είτε από την ομηρική λέξη «λήιον», που προσδιορίζει το σπαρμένο χωράφι, τον αγρό
Διαφήμιση

Η βλέννα που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εμφανίστηκε μεταξύ άλλων, στην παραλία του Αγίου Σώζοντα.

Λουόμενοι της παραλίας στο Ρωμέικο Γιαλό ανέφεραν στον FM100, πως παρατήρησαν βλέννα και στην συγκεκριμένη παραλία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, μέχρι στιγμής, εντοπίζεται στα παράλια της Ίμβρου.

Σύμφωνα τώρα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δεν φαίνεται, καθώς η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά. Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαίου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Με πληροφορίες του limnosfm100.gr

 

Διαφήμιση