Αρχική Πολιτισμός Κώστας Σερέτης: “Η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει την μουσική”

Κώστας Σερέτης: “Η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει την μουσική”

0
Κώστας Σερέτης
Διαφήμιση

Της Αγάπης Μυργιώτη

Έπιασε για πρώτη φορά το μικρόφωνο στα χέρια του όταν ήταν μόλις 14 ετών και από τότε δεν το αποχωρίστηκε ποτέ. Η αγάπη του για την μουσική και τον κόσμο, είναι για αυτόν ευλογία. Η ζωή, οι εμπειρίες, τα συναισθήματα του δίνουν έμπνευση, όπως άλλωστε μπορεί να διακρίνει κανείς και από τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο: “Αν το θελήσουν οι θεοί“. Μπορεί η πανδημία να “ανάγκασε” τους καλλιτέχνες να κάνουν μία παύση από τον χώρο της μουσικής, όχι όμως και από την ίδια τη μουσική. Άλλωστε, όπως τονίζει και ο ίδιος ο Κώστας Σερέτης, μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο ecozen.gr: “Πέρασαν πόλεμοι, καταστροφές και η μουσική δεν σταμάτησε ποτέ, μια πανδημία θα την σταματήσει;;;

Όλη η συνέντευξη με τον Κώστα Σερέτη

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι; Και γιατί;

Όταν σε ηλικία 14 ετών έπιασα πρώτη φορά μικρόφωνο ένοιωσα μια έλξη και ένα παράξενο συναίσθημα. Όλα τα άλλα ήρθαν μόνα τους! Μου άρεσε και αγάπησα την αμεσότητα που έχω με τον κόσμο!

Πόσα χρόνια μετράει η μουσική σας καριέρα;

40 χρόνια και νομίζω πως ήταν χθες….

Υπήρξαν δυσκολίες στην πορεία της καριέρας σας;

Πάρα πολλές!

Πώς τις αντιμετωπίσατε;

Τις αντιμετώπιζα πάντα με ηρεμία, υπομονή και δεν συμβιβάστηκα ποτέ με την κάθε είδους αδικία!

Είχατε ζήσει και δουλέψει κάποια χρόνια στην Αμερική. Ποια η εμπειρία σας;

Πραγματικά νιώθω ευλογημένος γιατί έχω πάρει πολύ αγάπη από τον κόσμο, ταξίδεψα πάρα πολύ και στην Αμερική και σε άλλες χώρες και η μεγαλύτερη εμπειρία που απέκτησα ήταν η αγάπη του κόσμου και αυτό είναι ευλογία και ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτό, και για να είμαι ειλικρινής, γηράσκω αεί διδασκόμενος….

Πώς είναι η ζωή για έναν τραγουδιστή στα χρόνια του κορονοϊού;

Η ζωή είναι όμορφη και γι’ αυτό πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή, έχει τις κακές, έχει όμως και τις καλές.. Ο κορονοϊός μας έφερε όλους πολύ πίσω, χρειαζόμαστε θετική ενέργεια, δύναμη, χαμόγελο, όλα ξεπερνιούνται και σίγουρα δεν πρέπει να χάσουμε ποτέ την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο!

Τι σας έχει λείψει περισσότερο από τις live εμφανίσεις;

Αγαπώ την μουσική, το τραγούδι, είναι η ζωή μου όλη, αγαπώ τους ανθρώπους, όλα αυτά μου λείπουν!

Πιστεύεται πως μετά την πανδημία θα αλλάξει ο χώρος της μουσικής βιομηχανίας;

Η μουσική έχει μια τεράστια δύναμη, μιλάει στην ψυχή των ανθρώπων. Πέρασαν πόλεμοι, καταστροφές και η μουσική δεν σταμάτησε ποτέ, μια πανδημία θα την σταματήσει;;; Ή θα αλλάξει την μουσική βιομηχανίας;;;  Ίσως ο τρόπος παραγωγής, εκμετάλλευσης, διακίνησης να αλλάξει.. Εγώ πάντως πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο!

Ποιος είναι πραγματικά ο Κώστας Σερέτης σαν άνθρωπος;

Ένας απλός άνθρωπος είμαι.. και δεν θα σταματήσω ποτέ να προσπαθώ για το καλύτερο… και δεν θα σταματήσω επίσης ποτέ να αγωνίζομαι για κάποιες αξίες και ιδανικά, αδιαπραγμάτευτα για μένα!

Μόλις κυκλοφόρησε ο νέος σας δίσκος. Τι θα ακούσουμε σε αυτό το νέο CD;

Ναι κυκλοφόρησε το νέο μου CD. Περιέχει 10 τραγούδια: 7 τραγούδια δικά μου, σε στίχους και μουσική και 3 τραγούδια άλλων δημιουργών. Πιστεύω πως είναι μια καλή δουλειά, φτιαγμένη στην εποχή του κορονοϊού, με πολλές δυσκολίες λόγω καραντίνας,, αλλά είναι φτιαγμένη με πολύ αγάπη και θετικά συναισθήματα! Έχει τίτλο: Αν το θελήσουν οι θεοί. Εύχομαι προκαταβολικά, καλή ακρόαση!!

Από πού πηγάζει η έμπνευση σας;

Από την ίδια την ζωή, από τα βιώματα, από τις εμπειρίες, την αγάπη, τα συναισθήματα (χαρά, λύπη).

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Δεν σχεδιάζω ποτέ, απλά αγωνίζομαι και όπου βγει, εξάλλου λόγω πανδημίας δεν μπορώ να κάνω σχέδια! Όταν τελειώσουν αυτά τα προβλήματα, πιστεύω πώς ο Θεός κάτι καλύτερο θα φέρει για όλους μας!!!

Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο παιδί που ξεκινάει τώρα την καριέρα του στο τραγούδι;

Να έχει μουσική παιδεία, να πιστεύει στον εαυτό του, να προσέχει τις κακοτοπιές και τους απρόβλεπτους κινδύνους. Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και χρειάζεται πολύ κουράγιο!!!

Ο νέος δίσκος του Κώστα Σερέτη κυκλοφορεί από την General Mucic και τα τραγούδια του είναι ήδη διαθέσιμα στο YouTube.

Καλή ακρόαση!

Διαφήμιση