Αρχική Πολιτισμός Κλάδος Θαλάσσιας Βιοτεχνολογίας: Οι προοπτικές απασχόλησης των νέων

Κλάδος Θαλάσσιας Βιοτεχνολογίας: Οι προοπτικές απασχόλησης των νέων

0
00000
Διαφήμιση

Τις εφαρμογές της Θαλάσσιας Βιοτεχνολογίας, τον πιο καινοτόμο κλάδο της Γαλάζιας Οικονομίας, με την  ταχύτερη και ταυτόχρονα βιώσιμη ανάπτυξη, και τα επαγγέλματα με τις περισσότερες προοπτικές για  επαγγελματική σταδιοδρομία, θα παρουσιάσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις live στο δεύτερο blueTALK διακεκριμένοι επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες.

Θαλάσσια Βιοτεχνολογία

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο η Θαλάσσια Βιοτεχνολογία δημιουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση 1.000 νέες θέσεις εργασίας στην Έρευνα και στη Βιομηχανία, αλλά και σε  νεοφυείς επιχειρήσεις, με τις ευκαιρίες να πληθαίνουν και στην Ελλάδα. 

Το δεύτερο blueTALK διοργανώνεται από την Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., υπό την αιγίδα του Junior Achievement Greece, την Τετάρτη 30/06/2021 στις 16:00 σε ζωντανή αναμετάδοση στο Facebook στη σελίδα της  ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας BlueGeneration Project Greece που στοχεύει να προσφέρει καθοδήγηση, σε +40.000  νέους, ηλικίας 15-29 ετών για τα «Επαγγέλματα της Θάλασσας», ώστε να σχεδιάσουν μια επιτυχημένη  επαγγελματική σταδιοδρομία στη Γαλάζια Οικονομία.  

Καλεσμένοι ομιλητές/τριες είναι η Δρ Efthalia Arvaniti, Program manager SUBMARINER Network for Blue Growth  EEIG, ο Δρ Αντώνιος Γυπάκης, Προϊστάμενος Τμήμ. Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Γενικής Γραμματείας  Έρευνας και Καινοτομίας, ο Δρ Πάνος Καλατζής, Regional Aqua manager (Europe) Bluestar Adisseo και ο Δρ  Γεράσιμος Ροδοθεάτος, ειδικός στη Διακυβέρνηση των Ωκεανών, Ερευνητής ΕΚεΠΕΚ, Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Τη συζήτηση συντονίζει η κα Μαριάννα Τερζιδάκη, Blue Generation Career Coach, Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. 

00000

Blue Generation

Mε άδεια του Υπουργείου Παιδείας, το Blue Generation, φέρνει τους νέους σε επαφή με τη Γαλάζια Ανάπτυξη,  μέσα από διαδικτυακές παρουσιάσεις σε σχολεία, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχετικούς  φορείς, έχοντας μέχρι τώρα ενημερώσει 6.500 νέους. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν mentoring επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και επίσκεψης σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων (study visits) όπου οι  ενδιαφερόμενοι βιώνουν την εμπειρία της καθημερινότητας αυτών που απασχολούνται σε κάθε κλάδο.

Επίσης,  έχουν αναπτυχθεί ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν την πρόσβαση των νέων στη Γαλάζια Οικονομία: ο  Δωρεάν Οδηγός Καριέρας που περιέχει πληροφορίες για τις ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης και η Blue Career job platform στην οποία οι εργοδότες αναρτούν δωρεάν αγγελίες για ζήτηση ανθρώπινου δυναμικού. 

Σε αυτό το πλαίσιο, και με κεντρικό μήνυμα “I am on board” ολοένα και περισσότεροι φορείς υποστηρίζουν αυτή  την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με σκοπό να ενισχύσουν την απασχολησιμότητα των νέων στον ταχύτατα  αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας. Ενδεικτικά αναφέρονται:  

Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (E.Kε.Π.Ε.Κ.), Junior Achievement Greece,  Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος Αθηνών «Ο Ήφαιστος», Σχολές ΩΜΕΓΑ, Κοινωνική Επιχείρηση Knowl για τη διά βίου μάθηση, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε), Academy of Entrepreneurship,  PremiumConsulting, Aephoria.net, BlueGrowth, Blog Great Greek Big Blue, YOUTHshare project, EviaIsland Κοιν. Σ.  Επ., yourpulses.com, insider.gr, neolaia.gr, epixeiro.gr, Greek Travel Pages. 

Συνδεθείτε την Τετάρτη 30/06/2021 στις 16:00 στο Facebook BlueGeneration Project Greece 

Περισσότερες πληροφορίες: Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροAthens is Back: Η πλατφόρμα που ενισχύει επιχειρήσεις και καταναλωτές
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Τα προνόμια των νέων που θα εμβολιαστούν