Αρχική Επιλεγμένα Κίνα: Kοπάδι άγριων ελεφάντων σε ένα ανεξήγητο ταξίδι 500 χιλιομέτρων

Κίνα: Kοπάδι άγριων ελεφάντων σε ένα ανεξήγητο ταξίδι 500 χιλιομέτρων

0
ελέφαντας
Εικόνα: unsplash/ Sergi Ferrete
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα κοπάδι από 15 άγριους ελέφαντες που έχει διασχίσει μέχρι στιγμής 500 χιλιόμετρα, πλησιάζει την πόλη Κουνμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, περνώντας μέσα από πόλεις και καταστρέφοντας στο διάβα του καλλιέργειες.

Το κοπάδι που αποτελείται από 15 ελέφαντες, ανάμεσα τους και 3 μωρά ελεφαντάκια, άφησαν στα μέσα του Απριλίου το φυσικό καταφύγιό στην Σισανμπανά στο οποίο ζούσαν και ξεκίνησαν το ανεξήγητο ταξίδι τους.

Μέχρι στιγμής οι ελέφαντες έχουν διασχίσει 500 χιλιόμετρα κατά μήκος εθνικών οδών ενώ μάλιστα περνούν μέσα από χωράφια καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τελευταίων μηνών.

Σημειώνεται ότι την εβδομάδα που πέρασε, οι ελέφαντες άδειασαν μια δεξαμενή νερού και τα αποθέματα δημητριακών ενός αγροκτήματος, σύμφωνα με την τηλεόραση.

Μάλιστα, το κόστος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει οι ελέφαντες από τη στιγμή που ξεκίνησαν το ταξίδι τους ,αποτιμάται σε 6,8 εκατομμύρια γουάν (περίπου 870.000 ευρώ), καθώς 560 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων έχουν λεηλατηθεί.

Οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν το χωράφι προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές.

Χαρακτηριστικά, προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ελεφάντων χρησιμοποιώντας ως δόλωμα τροφή και αποκλείοντας δρόμους με τη βοήθεια φορτηγών, ώστε να αλλάξουν την πορεία τους. Ενώ, την ίδια στιγμή εκκενώνουν κατοικημένες περιοχές.

Μήπως όμως το συγκεκριμένο συμβάν είναι απόρροια ενός ακόμα περιβαλλοντικού προβλήματος;

Οι ζωολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που ώθησε το άγριο κοπάδι ελεφάντων να εγκαταλείψει το καταφύγιό του και να διασχίσει τόσα χιλιόμετρα.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα παχύδερμα τείνουν να προσεγγίζουν χωριά, καθώς τα φυτά με τα οποία τρέφονται στους δασικούς οικοτόπους συνήθως έχουν αντικατασταθεί με είδη που δεν είναι βρώσιμα.

 

Διαφήμιση