Αρχική Περιβάλλον Καιρός: Καταιγίδες με χαλάζι στα κεντρικά και βόρεια

Καιρός: Καταιγίδες με χαλάζι στα κεντρικά και βόρεια

0
Βροχές - Ήλιος - Καιρός
Διαφήμιση

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός και σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr).

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει πρωτίστως για τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η πορεία των ανέμων κατά τα τρίωρα 12:00-15:00 και 15:00-18:00 της Πέμπτης 17/06.

Στους ίδιους χάρτες παρουσιάζονται με κουκίδες οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μέγεθος έως 2 εκατοστά, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού αυτού του μεγέθους.

Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα θα είναι καλός. Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

kairossimera meteo kataigdes

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Πέμπτη η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, αλλά καθώς θα πηγαίνουμε προς τις απογευματινές ώρες και με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται συννεφιές αστάθειας και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Θα περιοριστεί η αστάθεια κυρίως στα βόρεια και τα κεντρικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη το πολύ 4 με 5 μποφόρ.

Διαφήμιση