Αρχική COVID-19 Ιταλία: Παύει να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Ιταλία: Παύει να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

0
κορονοϊός μάσκα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ιταλία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του νέου κορονοϊού, θα τερματίσει τη Δευτέρα 28η Ιουνίου την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους, γνωστοποίησε χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Από την 28η Ιουνίου θα βάλουμε τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», ανήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο κ. Σπεράντσα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή στις «λευκές ζώνες», όπου η εξάπλωση του ιού έχει μειωθεί περισσότερο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη θετική γνωμοδότηση νωρίτερα χθες της τεχνικοεπιστημονικής επιτροπής, η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων.

Τη Δευτέρα 28η Ιουνίου όλες οι περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να είναι «λευκές», κατά τις προβλέψεις των ειδικών.

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 21 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 495 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σε αρκετές περιοχές δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου εντοπίστηκε εστία της πανδημίας, έχει καταγράψει 127.291 θανάτους από τότε που ο Covid-19 έφτασε στις αρχές του 2020, με 4,25 εκατομμύρια μολύνσεις.

Μέχρι τώρα το 30% των ατόμων άνω των 12 έχει εμβολιαστεί (περίπου 16 εκατομμύρια από έναν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων). Πάνω από 46 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί στην Ιταλία.

Με πληροφορίες του Free Malaysia Today

Διαφήμιση