Αρχική Περιβάλλον Η κακοκαιρία συνεχίζεται και την Κυριακή – Νεκρός άνδρας στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και την Κυριακή – Νεκρός άνδρας στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

0
storm2
Εικόνα: UNSPLASH/Johannes Plenio
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζεται και αύριο, Κυριακή, η κακοκαιρία. Σήμερα έχασε τη ζωή του ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Διασώστες του ΕΚΑΒ για αρκετή ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Αύριο βροχές και καταιγίδες, τις θερμές ώρες της ημέρας, θα πλήξουν κυρίως τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Κατά τόπους θα υπάρξουν για μια ακόμη μέρα ισχυρά φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η ΓΓΠΠ έχει από χθες προειδοποιήσει για ενδεχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και έχει εκδώσει οδηγίες.

Κατά τόπους έντονα φαινόμενα

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός, κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στη Θράκη. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 27 βαθμούς. Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31. Στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 32 βαθμούς. Στην Ήπειρο από 11 έως 30. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ,. Στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Αττική – Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές, κυρίως, διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.  Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς.

Διαφήμιση