Αρχική Περιβάλλον Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Ημέρα δράσης για την Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Ημέρα δράσης για την Ελλάδα

0
Climate Pact Day of Action Visual 1920x1080
Διαφήμιση

Η Ημέρα Δράσης για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2021 από τις 12:30 έως τις 13:30 (ώρα Ελλάδας). Ανακαλύψτε πώς το κίνημα πολιτών του Συμφώνου για το Κλίμα βοηθά τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη- αλλά και την Ελλάδα- να δραστηριοποιηθούν για τον πλανήτη μας και να αλλάξουν το μέλλον μας.

Λίγο πριν την ελληνική εκδήλωση μπορείτε να συντονιστείτε στο Διαδίκτυο από τις 10:15 έως τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στις Βρυξέλλες με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans, σχετικά με τη δύναμη του κάθε ατόμου ξεχωριστά, τη δύναμη των οργανισμών αλλά και της ΕΕ στις δράσεις για το κλίμα.

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να δράσουν. Είναι ένα κίνημα ανθρώπων, ενωμένων γύρω από έναν κοινό σκοπό, καθένας από τους οποίους, κάνοντας βήματα στον δικό του μικρόκοσμο μπορεί τελικά να οικοδομήσει μια πιο βιώσιμη Ευρώπη για όλους μας. Οργανισμοί αλλά και μεμονωμένα άτομα μπορούν να αναλάβουν μια δέσμευση για την κλιματική δράση.

Οι δεσμεύσεις

Οι δεσμεύσεις μπορεί να είναι μικρές, βιώσιμες επιλογές ή μεγάλες, πιο τολμηρές πρωτοβουλίες. Πρόκειται για πρακτικές αλλαγές που έχουν σημασία στην καθημερινή μας ζωή, στον κόσμο μας – από το πώς παράγουμε, καταναλώνουμε, κινούμαστε, θερμαίνουμε ή δροσίζουμε τα σπίτια μας, μέχρι το πώς δουλεύουμε και ζούμε μαζί.

Το Σύμφωνο ενώνει αυτές τις δεσμεύσεις για να δείξει πως, συνδυάζοντας τη δύναμη των μικρών δράσεων, μπορούμε όλοι να κάνουμε τη διαφορά για τον πλανήτη μας. Κάθε δέσμευση θα υπολογίζεται επίσης σε μια παγκόσμια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ρεκόρ Guinness για τον μεγαλύτερο αριθμό δεσμεύσεων για το κλίμα που καταγράφηκαν σε ένα μήνα – συνολικά 141.000 δεσμεύσεις χρειάζονται από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Frans Timmermans, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία δήλωσε: «Η κλιματική κρίση επηρεάζει ήδη την καθημερινή ζωή όλων μας. Τα καλά νέα είναι ότι: όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Επειδή η καταπολέμηση αυτής της κρίσης δεν αφορά μόνο τον καθορισμό στόχων, την αλλαγή της νομοθεσίας και την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Έξι μήνες μετά το Σύμφωνο για το Κλίμα, είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να δούμε πόσοι πρεσβευτές έχουν ήδη ενταχθεί και συνδεθεί μεταξύ τους, και πόση αισιοδοξία, πόσο όραμα, μας δίνουν οι μεμονωμένες δεσμεύσεις. Παρέχουν μεγάλη έμπνευση για τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Μαζί, μπορούμε να έχουμε τεράστιο αντίκτυπο και επομένως καλώ όλους τους πολίτες και τους οργανισμούς να μας ακολουθήσουν!»

Σχετικά με την ελληνική εκδήλωση

Ενωθείτε με τους τοπικούς πρεσβευτές και τους συντονιστές του Συμφώνου για το Κλίμα στην εκδήλωση για την Ελλάδα για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε ένα βήμα που έχει σημασία για τον πλανήτη. Κάντε τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη δράση για το κλίμα και ακούστε πρακτικές συμβουλές.

Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μια δέσμευση για το κλίμα και πώς η δράση σας προσθέτει κάτι σημαντικό σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Αντλήστε ιδέες και έμπνευση από τους εθελοντές πρεσβευτές του Συμφώνου – πολίτες και οργανισμούς που θέλουν να διαδώσουν την ιδέα και να προωθήσουν τη δράση για το κλίμα.

Σχεδόν 1.000 άτομα και οργανώσεις έχουν υποβάλει αίτηση για να γίνουν Πρεσβευτές και εργάζονται ήδη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμπλακούν, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να λάβουν περαιτέρω μέτρα στη δράση τους για το κλίμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και για την εγγραφή σας, δείτε εδώ: https://climate-pact-2021.b2match.io  

Ταυτόχρονα, η εκδήλωση για την Ελλάδα θα μεταδοθεί ζωντανά και από το Facebook της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα: https://www.facebook.com/EURepresentationGreece 

Σχετικά με την πρόκληση του Συμφώνου για το Κλίμα για τη Νεολαία

Το ίδιο απόγευμα, οι νέοι ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση καλούνται να λάβουν μέρος στην πρόκληση για το Σύμφωνο για το Κλίμα της Νεολαίας. Αυτή είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά στην πράσινη μετάβαση με τη σύνδεση με άλλους και να συν-δημιουργήσουμε καινοτόμες ιδέες για έργα νέων στον τομέα της δράσης για το κλίμα.

Σχετικά με το Σύμφωνο και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Με την παρουσίασή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Σύμφωνο για το Κλίμα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και βοηθά την ΕΕ να επιτύχει τον στόχο της να είναι η πρώτη ουδέτερη για το κλίμα ήπειρος στον κόσμο έως το 2050. Η Πράσινη Συμφωνία στοχεύει να καταστήσει την οικονομία της ΕΕ βιώσιμη μετατρέποντας τις κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε ευκαιρίες και καθιστώντας τη μετάβαση δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς.

Συνδυάζοντας την προσέγγιση σε επίπεδο πολιτικής της Πράσινης Συμφωνίας και την υποστήριξη του Συμφώνου για το Κλίμα για ατομική δράση, όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν για τον περιορισμό των επιπτώσεών της ανθρώπινης δραστηριότητας στο κλίμα.

Διαφήμιση