Αρχική Τουρισμός ΕΟΤ: Προβολή της γαστρονομίας της Χαλκιδικής στην Πολωνία

ΕΟΤ: Προβολή της γαστρονομίας της Χαλκιδικής στην Πολωνία

0
GREEKFOOD
Εικόνα: UNSPLASH/Alina Chernysheva
Σύνταξη: ecozen.gr

Τη γαστρονομική και πολιτισμική κληρονομιά, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, αλλά και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της Ανατολικής Χαλκιδικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τρεις δημοσιογράφοι και ένας blogger από την Πολωνία. Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip), που υλοποίησε από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της προ του Άθω περιοχής («Eastern Halkidiki»).

Συμμετέχοντες

Στην αποστολή συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Kazimierz-Zbigniew Sikorski  της εφημερίδας «Polska Times» (έντυπη και διαδικτυακή), Joanna Klimowicz από τη δημοφιλή διαδικτυακή πύλη ειδήσεων Gazeta (gazeta.pl), Monika Sikorska του ειδησεογραφικού δικτύου Wirtualna Polska (wp.pl ) και Grzegorz Rybka, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας podrozebezosci.pl.

http://www.gnto.gov.gr/sites/default/files/field/image/%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C%201_121.jpg
Από την άφιξη των τριών δημοσιογράφων και του blogger από την Πολωνία, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

 

 

Κατά την παραμονή τους στην περιοχή, οι Πολωνοί επισκέπτες συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για την προβολή της ελληνικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων στη πολωνική αγορά. Δοκίμασαν γαστρονομικές απολαύσεις και συμμετείχαν την προετοιμασία τοπικών συνταγών από την σεφ Ντίνα Νικολάου στην Αμμουλιανή. Παράλληλα, παρακολούθησαν ειδική εκδήλωση στο Παλαιοχώρι, αφιερωμένη στον ποντιακό Ελληνισμό και έκαναν τον περίπλου της χερσονήσου του Άθω.

 

http://www.gnto.gov.gr/sites/default/files/field/image/%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C%202_112.jpg
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της πολωνικής δημοσιογραφικής αποστολής σε μονάδα παραγωγής μυδιών στον Δήμο Αριστοτέλη.

Θετική ανταπόκριση

Το πλούσιο πρόγραμμα της επίσκεψης, σε συνδυασμό με την μοναδική φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής εντυπωσίασαν τους Πολωνούς δημοσιογράφους. Ήδη από την πρώτη μέρα του ταξιδιού τους μετέδιδαν σχετικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται και πραγματοποίησαν επανειλημμένες αναρτήσεις στα κοινωνικά τους δίκτυα.

http://www.gnto.gov.gr/sites/default/files/field/image/%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C%203_61.jpg
Κατά την παραμονή τους στην περιοχή, οι Πολωνοί δημοσιογράφοι μετέδιδαν συνεχή ρεπορτάζ στα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται. Η M. Sikorska σε απευθείας σύνδεση από την Χαλκιδική για το ειδησεογραφικό δίκτυο WP.

Εκατ. αφίξεις από Πολωνία

Την τελευταία τριετία, η Πολωνία έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών στη χώρα μας, Με 1 εκατομμύριο αεροπορικές αφίξεις το 2019. Τη δύσκολη χρονιά του 2020 κατέλαβε την 3η θέση στις αφίξεις από το εξωτερικό μετά τη Γερμανία και τη Βρετανία. Η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα του θεματικού τουρισμού σύμφωνα με την στρατηγική του ΕΟΤ για το 2021. Η Χαλκιδική, ως τουριστικός προορισμός, κερδίζει διαρκώς στις προτιμήσεις των Πολωνών τουριστών.

Διαφήμιση