Αρχική Μεταφορές Εντός 2022 προκηρύσσονται οι μελέτες για την επέκταση του μετρό στη Δ....

Εντός 2022 προκηρύσσονται οι μελέτες για την επέκταση του μετρό στη Δ. Αττική

0
SUBWAY
Εικόνα: UNSPLASH/Dan Roizer
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εντός του 2022 προκηρύσσονται οι μελέτες για την επέκταση του μετρό (γραμμή 2) στη δυτική Αττική. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη σύμβαση του έργου “Γραμμή 4 -Τμήμα Α’ ‘Αλσος Βεΐκου-Γουδή”. Ο υπουργός προαανήγγειλε την προκήρυξη των μελετών το 2022. Και έκανε λόγο για επεκτάσεις στο Ίλιον, στον ‘Αγιο Νικόλαο και στην Παλατιανή.

Γραμμή 4: Πιάνουν δουλειά στα εργοτάξια

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εγκαθίστανται τα εργοτάξια στους χώρους που θα γίνουν οι νέοι σταθμοί στη “Γραμμή 4”. Ήδη υπεγράφη η σύμβαση με την ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ για την υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών του τμήματος Α΄ της γραμμής 4. Πρόκειται για:

  • Την επέκταση από το ‘Αλσος Βεΐκου προς Πετρούπολη με 6 σταθμούς
  • Την επέκταση από Ευαγγελισμό προς Ηλιούπολη με τρεις σταθμούς και από Γουδή προς Μαρούσι και Εθνική Οδό με έντεκα σταθμούς.

“Είναι η επέκταση της γραμμής 4 που θα ξεκινήσει σχετικά σύντομα, αφού θα εξασφαλίσουμε βεβαίως την απαιτούμενη χρηματοδότηση” είπε ο κ. Καραμανλής. Το έργο της γραμμής-4 είναι το σημαντικότερο έργο της τελευταίας εικοσαετίας. “Μετά την Αττική Οδό που ήταν μία σύμβαση παραχώρησης, είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στη χώρα. Οι πρόδρομες εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι”ί είπε ο κ. Καραμανλής.

Σταθμός Βενιζέλου εν αναμονή ΣτΕ

Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση για το σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι πρέπει να αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ στη σχετική προσφυγή. Σημείωσε ωστόσο, ότι “η απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων έχει γίνει σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. Έχει γίνει και στην Ακρόπολη”. Πρόκειται “για μία πρακτική και μία μέθοδο, που δεν γίνεται για πρώτη φορά, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό” επεσήμανε.

Διαφήμιση