Αρχική Επιχειρείν Διπλή βράβευση απέσπασε ο όμιλος “Ηρακλής”

Διπλή βράβευση απέσπασε ο όμιλος “Ηρακλής”

0
ENVIROMENT
Εικόνα: UNSPLASH/Paula Brustur
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διπλή βράβευση απέσπασε ο όμιλος “Ηρακλής” στα Bravo Sustainability Awards 2021. Συγκεκριμένα στους πυλώνες «Bravo Διακυβέρνηση» και «Bravo Περιβάλλον». Για την πρωτοβουλία «Εμπλουτισμός της λειτουργίας της πλατφόρμας heracles-footprint.gr με νέα στοιχεία και μετρήσεις εκπομπών». Καθώς και τη δράση «Προστασία της βιοποικιλότητας μέσω της εφαρμογής του εργαλείου παρακολούθησης της βιοποικιλότητας BIRS».

Επικράτηση έναντι 250 συμμετοχών

Στο ετήσιο ραντεβού των οργανισμών που αναπτύσσουν δράσεις που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, οι πρωτοβουλίες του ομίλου διακρίθηκαν. Για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση της Ελλάδας του αύριο, ανάμεσα σε 250 συνολικά συμμετοχές. Ο όμιλος “Ηρακλής”επενδύει με συνέπεια σε «πράσινες» πρακτικές με θετικό αποτύπωμα στη φύση και το περιβάλλον. Καθώς και σε πρωτοβουλίες με αυξημένη επιχειρηματική διαφάνεια.

Πραστασία βιοποικιλότητας

Ειδικότερα, αναγνωρίζοντας την αξία της προστασίας της βιοποικιλότητας, πρωτοπορεί με την υιοθέτηση του εργαλείου BIRS (Biodiversity Indicator & Reporting System). Με στόχο να συμβάλει στην προώθηση και διατήρηση της τοπικής βιοποικιλότητας στα λατομεία αδρανών και τσιμέντου. Παράλληλα, μέσα από τον εμπλουτισμό του heracles-footprint.gr, με νέα στοιχεία και μετρήσεις εκπομπών, ενισχύει τη διαφάνεια. Καλλιεργεί περαιτέρω την αμφίδρομη επικοινωνία του με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Περιβαλλοντικά πρότυπα

«Η λειτουργία του ομίλου χαρακτηρίζεται από τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα” επεσήμανε η Ρένα Φλώρου, διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών. “Η διάκρισή αυτή αναγνωρίζει και επισφραγίζει την προσπάθειά μας να επενδύουμε σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον”. «Η σημερινή διάκριση αποτελεί για εμάς ακόμη μια επιβεβαίωση ότι ακολουθούμε τη σωστή πορεία για την υλοποίηση του οράματός μας” ανέφερε η Λένα Μπέλση, επικεφαλής της Geocycle του ομίλου “Ηρακλής”. “Φέρουμε την κοινωνία πιο κοντά σε έναν αειφόρο και καλύτερο κόσμο. Θέτουμε σε εφαρμογή την «πράσινη» στρατηγική μας. Με στόχο να εξοικονομούμε πολύτιμους φυσικούς πόρους και να προστατεύουμε το περιβάλλον. Με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας» εξήγησε.

Διαφήμιση