Αρχική Special Topics Cosmote 5G: Επιταχύνεται η ανάπτυξη του δικτύου – Κάλυψη του 50% της...

Cosmote 5G: Επιταχύνεται η ανάπτυξη του δικτύου – Κάλυψη του 50% της χώρας έως τώρα

0
COSMOTE 5G
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Cosmote επεκτείνει την ανάπτυξη του δικτύου 5G. Έως τώρα καλύπτει το 50% της χώρας, αποτελώντας το μεγαλύτερο δίκτυο 5G στην Ελλάδα. Μάλιστα πέτυχε επτά μήνες νωρίτερα από τον αρχικό στόχο. Συνολικά, 29 πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα «τρέχουν» ήδη με ταχύτητες Cosmote 5G

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 90%

Η πληθυσμιακή κάλυψη ξεπερνά το 90% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία έθεσε νέο στόχο για 60% πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του Cosmote 5G, μέχρι το τέλος της χρονιάς. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επίτευξη του στόχου που είχαμε θέσει για το τέλος του 2021 μέσα στους πρώτους μήνες της χρονιάς. Η δυναμική ανάπτυξη του Cosmote 5G σε όλη τη χώρα, υλοποιείται χάρη στην εντατική δουλειά των ανθρώπων μας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε με γοργούς ρυθμούς στην επέκταση του δικτύου 5G που φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα. Για να πετύχουμε και τον νέο αναβαθμισμένο στόχο για το τέλος του έτους, Να δώσουμε σε όλο και περισσότερους συνδρομητές μας τη δυνατότητα να μετέχουν στην Κοινωνία των Gigabit. Με την τεχνολογία, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους» δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Νέες περιοχές με 5G

Η επέκταση του Cosmote 5G, του μεγαλύτερου δικτύου 5G στην Ελλάδα, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε όλη τη χώρα. Πλέον, τις  δυνατότητες του απολαμβάνουν και οι κάτοικοι κι οι επισκέπτες σε Ηράκλειο Κρήτης, Πόρτο Χέλι Αργολίδας, Σαντορίνη, Αμοργό, Κουφονήσια και Σίκινο. Καθώς και στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Σαλαμίνα, Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες και Αγκίστρι). Επιπλέον, οι συνδρομητές COSMOTE μπορούν να απολαμβάνουν 5G και στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας – Ιωαννίνων.

Έως τώρα

Συνολικά, μαζί με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το COSMOTE 5G έχει φθάσει σε 29 πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Από τα τέλη του 2020, είναι ήδη διαθέσιμο στη Θεσσαλία σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, στην Ήπειρο σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, στην Κεντρική Μακεδονία σε Γιαννιτσά, Νάουσα, Σέρρες, καθώς και στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, προστέθηκε η Πάτρα και η Κέρκυρα.

Πολλές δυνατότητες

Το 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης τεχνολογίας. Εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Όλοι οι συνδρομητές Cosmote ιδιώτες κι επιχειρήσεις, με 5G συσκευή μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G. Χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή).

Cosmote Gigaspeed Network

Το Cosmote GIigaspeed Network διομορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home,  ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου 5 δισ. ευρώ επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ για την τρέχουσα τετραετία, δημιουργεί τις υποδομές για την Κοινωνία των Gigabit.

Διαφήμιση