Αρχική Επιχειρείν ΑΒ Βασιλόπουλος στο EcoFest 2021: Δράσεις που κάνουν τη διαφορά

ΑΒ Βασιλόπουλος στο EcoFest 2021: Δράσεις που κάνουν τη διαφορά

0
Eco Fest 2021 (6)
Εικόνα: UNSPLASH/Prasesh Shiwakoti (Lomash)

Η AB Bασιλόπουλος φροντίζει το περιβάλλον σήμερα, για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Φέτος, γιόρτασε την εβδομάδα περιβάλλοντος και συμμετείχε στο EcoFest 2021, που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, στην Αθήνα.

Eco Fest 2021 (6)

Ήταν εκεί, ώστε να ανακαλύψουν, μαζί με μικρούς και μεγάλους, το μήνυμα της ανακύκλωσης! Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, και υπενθύμισε πώς μπορούμε να #allazoumesinithies και να ανακυκλώνουμε μεταλλικές και πλαστικές συσκευασίες διασκεδάζοντας.

Eco Fest 2021 (3)

Πώς το food waste μπορεί και πρέπει να βγει από τη ζωή μας

Μαζί με τη food blogger Madame Ginger και την food editor Άννα Χαλικιά, μέσα από δύο πρωτότυπα live workshops είδαμε πώς να αξιοποιoύμε υλικά που μπορεί να πετούσαμε ή να ξέμεναν στο ψυγείο και το ντουλάπι μας, μετατρέποντάς τα σε πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκές δημιουργίες
κατά της σπατάλης τροφίμων.

Eco Fest 2021 (4)

Γιατί η μείωση της σπατάλης τροφίμων μας αφορά όλους

Ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Στην ΑΒ νοιαζόμαστε πραγματικά για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ και μέσα από το πρωτοποριακό μας Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης’ έχουμε ήδη ανακυκλώσει 53.000 μεταλλικές και πλαστικές συσκευασίες, έχουμε ταξιδέψει σε 30 Δήμους της χώρας μας και έχουμε εκπαιδεύσει 21.855 μαθητές. Μαζί κάνουμε την ανακύκλωση πράξη και γνώση! Δεν σταμάταμε όμως εδώ. Μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού κατά 50% έως το 2025 και να μειώσουμε τη
σπατάλη τροφίμων κατά 50% έως το 2025. Γιατί, η γη είναι το σπίτι μας και μόνο αν αλλάξουμε συνήθειες μπορούμε να της προσφέρουμε όσα έχει ανάγκη».

Eco Fest 2021 (2)

Ο Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΤΕΧΑΝ

«Κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινότητα και ανακυκλώνοντας με το σωστό τρόπο, προστατεύουμε το περιβάλλον και
διασφαλίζουμε το μέλλον όλων μας. Χαιρόμαστε που, για ακόμα φορά, μέσα από τη διαχρονική συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύτηκαν για την αξία της σωστής ανακύκλωσης με το διαχωρισμό των υλικών στην πηγή, για την προστασία και την πραγματική ευημερία του πλανήτη μας, αξιοποιώντας το καινοτόμο και μοναδικό, παγκοσμίως, Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης’, που έχουμε αναπτύξει».

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Διαφήμιση