Αρχική Ζώα Ανακάλυψη: Ονόμασαν ένα είδος βάτραχου προς τιμήν των Led Zeppelin

Ανακάλυψη: Ονόμασαν ένα είδος βάτραχου προς τιμήν των Led Zeppelin

0
60CC8D9F new species of frog found in ecuador named after led zeppelin image
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι επιστήμονες ονόμασαν ένα νέο είδος βάτραχου προς τιμήν των Led Zeppelin.

Το Pristimantis ledzeppelin είναι ένας βάτραχος αναπαραγωγής εδάφους που βρίσκεται σε ένα μέρος των Ισημερινών Άνδεων, γνωστό ως Cordillera del Cóndor. Υπάρχουν περισσότεροι από 500 γνωστοί βάτραχοι σε αυτό το γένος και ο Ισημερινός έχει τον υψηλότερο αριθμό.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοποικιλότητας της χώρας δήλωσε ότι ο νέος βάτραχος είχε πάρει το όνομά του για να τιμήσει την «εξαιρετική» μουσική και επιρροή των Led Zeppelin.

Ο βιότοπός του

Το αμφίβιο βρέθηκε σε ένα νεφελώδες δάσος περίπου 1.700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με ένα θόλο δέντρων ύψους έως 20 μέτρων, όπου πολλοί από τους κορμούς καλύπτονται από βρύα και τα απορρίμματα φύλλων καλύπτουν το έδαφος, ανέφεραν οι ερευνητές.

Έχει καστανά μάτια και στίγματα μαύρο, καφέ, πράσινο και κίτρινο δέρμα. Τα αρσενικά έχουν μήκος περίπου 24 mm, αλλά τα θηλυκά μπορούν να φτάσουν τα 36 mm.

Η περιοχή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Η περιοχή κατοικίας του P ledzeppelin είναι οικολογικά σημαντική αλλά υπό σοβαρή απειλή από έναν αριθμό φορέων, προειδοποίησαν οι ειδικοί, ενώ προτρέπουν τη δημιουργία ενός σχεδίου για τη διατήρηση των μικρών ζώων που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού.

«Το Cordillera del Cóndor είναι μια σημαντική περιοχή των Άνδεων μεταξύ του νοτιοανατολικού Ισημερινού και του βορειοανατολικού Περού», έγραψαν στη Νεοτροπική Βιοποικιλότητα.

«Λόγω της γεωγραφικής θέσης, της τοπογραφίας και των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών του, αυτή η εμβληματική οροσειρά περιλαμβάνει μια εξαιρετικά ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα με υψηλό ενδημικό χαρακτήρα. Το Cordillera del Cóndor είναι μέρος μιας από τις πιο απειλούμενες οικολογικές περιοχές στον κόσμο, καθώς είναι μέρος των τροπικών Άνδεων».

«Οι κύριες απειλές διατήρησης που αντιμετωπίζει αυτή η περιοχή είναι η επέκταση των γεωργικών και ζωικών συνόρων, η υλοτομία, η εξόρυξη μικρής και μεγάλης κλίμακας, η εισαγωγή νόσων και οι πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Τέλος, οι ειδικοί πρόσθεσαν πως «λόγω του υψηλού ενδημισμού του Cordillera del Cóndor, το νέο είδος που περιγράφεται εδώ είναι πιθανό να βρεθεί μόνο σε αυτήν την περιορισμένη περιοχή, επομένως είναι σημαντικό να εξεταστούν νέες μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για μικρές δράσεις διατήρησης σπονδυλωτών».

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση