Αρχική Διάστημα Το Tianzhou-2 μεταφέρει προμήθειες στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Το Tianzhou-2 μεταφέρει προμήθειες στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

0
γη διάστημα

Σύνταξη: ecozen.gr

Το διαστημικό μη επανδρωμένο σκάφος ανεφοδιασμού Tianzhou-2 ή “Ουράνιο Σκάφος” στα κινεζικά, προσδέθηκε στην πρώτη υπομονάδα του διαστημικού σταθμού που συναρμολογεί η Κίνα.

Το Tianzhou-2 εκτοξεύτηκε το Σάββατο από το Κέντρο Διαστημικών Εκτοξεύσεων του Ουεντσάνγκ στο νησί του Χαϊνάν, με αποστολή να μεταφέρει προμήθειες στον διαστημικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, στις 8:55 μ.μ. το Σάββατο, ο αεροπορικός πύραυλος Long March-7 Y3 που μετέφερε το διαστημικό σκάφος ανεφοδιασμού Tianzhou-2 απογειώθηκε από το Wenchang Satellite Launch Center.

Μετά από χρόνο πτήσης περίπου 604 δευτερολέπτων, το διαστημικό σκάφος διαχωρίστηκε με τον πύραυλο και μπήκε σε προκαθορισμένη τροχιά.

Στις 9:17 μ.μ., τα ηλιακά πάνελ του διαστημικού σκάφους ξεδιπλώθηκαν ομαλά, με όλες τις λειτουργίες σε κανονική κατάσταση λειτουργίας, σηματοδοτώντας την επιτυχία της πρώτης εκτόξευσης ενός διαστημικού σκάφους στην κεντρική καμπίνα του διαστημικού σταθμού, σύμφωνα με την China Manned Space Agency (CMSA. )

Την Κυριακή έφτασε στην υπομονάδα Tianhe του κινεζικού διαστημικού σταθμού μεταφέροντας εξοπλισμό, καύσιμα και προμήθειες για το πλήρωμα της επανδρωμένης αποστολής Shenzhou-12, η οποία αναχωρεί τον επόμενο μήνα για τρίμηνη αποστολή στο τροχιακό εργαστήριο.

Σημειώνεται ότι, η εκτόξευση του Tianzhou-2 ήταν η δεύτερη από τις 11 αποστολές που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του σταθμού, μετά την εκτόξευση της πρώτης υπομονάδας Tianhe τον Απρίλιο.

Ο σταθμός, ο οποίος θα αποτελείται στην τελική μορφή του από τρεις υπομονάδες, είναι η απάντηση του Πεκίνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στον οποίο συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η ΕΕ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν τη συμμετοχή της Κίνας λόγω φόβων για υποκλοπή τεχνογνωσίας.

Η εκτόξευση του Tianhe προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις όταν το δεύτερο στάδιο του πυραύλου έπεσε ανεξέλεγκτο στον Ινδικό Ωκεανό –η Κίνα δέχτηκε επικρίσεις για την άρνησή της να κοινοποιήσει τις προβλέψεις της για το πού θα έπεφτε ο πύραυλος.

Διαφήμιση