Αρχική Μεταφορές Οι υποδομές-πυλώνας ανάπτυξης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οι υποδομές-πυλώνας ανάπτυξης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

0
Delphi Economic Forum2021
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι υποδομές ως πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν τον κεντρικό άξονα των εργασιών στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (10-15 Μαΐου).

Έμφαση στον τουρισμό

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τουρισμό. Αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, λόγω της μεγάλης συμβολής του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ και στην απασχόληση. Την ανάπτυξη ενός νέου, πιο ανταγωνιστικού τουριστικού μοντέλου θα παρουσιάσουν -μεταξύ άλλων- οι Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Dimand, Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος Grivalia Hospitality, Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος Temes.

Για τις κινεζικές επενδύσεις στα Βαλκάνια θα μιλήσει ο πρόεδρος της Asian Infrastructure Investment Bank, Jin Liqun.

Για τις υποδομές στα λιμάνια αναφορά θα κάνουν οι Captain Weng Lin, (Deputy CEO, Piraeus Port Authority), Τζον Χαραλαμπάκης, (Managing Director, BlackSummit Financial Group) και Χρήστος Βίνης (πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ).

Το στρατηγικό σχεδιασμό της Ελλάδας να αναπτύξει τα logistics, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο διασύνδεσης με την Ευρώπη θα παρουσιάσει ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης,

Delphi Economic Forum2021 2

Πράσινη συμφωνία

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans θα επικεντρωθεί στην σημασία της πράσινης συμφωνίας και τη νέα στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη.

Τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου θα αναλύσει ο Κώστας Καραμανλής,υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μεταξύ άλλων παρεμβάσεις θα κάνουν οι Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ και Γιώργος Ραουνάς, Partner, Head of Risk Consulting της KPMG Ελλάδος.

Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.

 

 

 

Διαφήμιση