Αρχική Special Topics Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: Με ψηφιακές δράσεις γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: Με ψηφιακές δράσεις γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

0
Mouseio Tilepikoinonion ICOM 2021 STEM (1)
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέες πρωτότυπες ψηφιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα έχει προγραμματίσει τo Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/05), δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει με πρωτότυπες και διαδραστικές εμπειρίες την ιστορία και τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών.  

Βασισμένες στο φετινό μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση» το μουσείο τηλεπικοινωνίων έχει προγραμματίσει τρία είδη ψηφιακών δράσεων, από την Κυριακή 16 Μαΐου έως και την Τρίτη 18 Μαΐου.

Ήδη είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του μουσείου, στην ενότητα Συλλογές & Εκθέματα, η νέα ψηφιακή έκθεση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν μέρος των συλλογών και να πάρουν πληροφορίες για τα εκθέματα. 

Πρωτότυπη ζωντανή οπτικοακουστική παρουσίαση – “Infinite Connections”

Mouseio Tilepikoinonion ICOM 2021 Infinite Connections (1)Τρίτη 18/05, ώρα 19.00-19.40, Live Μετάδοση στο YouTube της COSMOTE 

Η μουσική της σύγχρονης ελληνικής σκηνής από το ραδιοφωνικό παραγωγό Κωστή Νικηφοράκη συνδυάζεται για πρώτη φορά με πλάνα και οπτικοακουστικό υλικό από το μουσείο, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο οπττικοακουστικό κολάζ

Eικαστικό ψηφιακό εργαστήρι – «Από το 21 στο 21: Φλάμπουρα και Μπαϊράκια! Σηκώσαμε μπαϊράκι!» 

Δευτέρα 17/05 & Τρίτη 18/05, ώρα 18.00-19.00, για όλες τις ηλικίες, μέσω της πλατφόρμας Ζοοm, online κρατήσεις

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση τα φλάμπουρα και τα μπαϊράκια, που ήταν σημαίες και λάβαρα κατά την ελληνική επανάσταση, συνδυάζονται με σχήματα και πίνακες από το κίνημα της αφηρημένης τέχνης.

Online STEM εκπαιδευτικά προγράμματα:

«Άναψε φωτιές και στείλε μήνυμα με πυρσούς!» 

Κυριακή 16/05, ώρες: 10.30-12.00 & 12.30-14.00, ηλικίες 6-9 ετών,  online κρατήσεις

Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και με το πρόγραμμα Scratch Junior ταξιδεύουν  στο χρόνο ανακαλύπτοντας τις αρχαίες Φρυκτωρίες (δίκτυα τηλεπικοινωνιών). 

«Φτιάξε κώδικες και στείλε τηλεγράφημα με σήματα Μορς»

Κυριακή 16/05, ώρες: 10.30-12.00 & 12.30-14.00, ηλικίες 10-12 ετών, online κρατήσεις

Προχωρημένη γνώση προγραμματισμού αποκτούν τα παιδιά με το πρόγραμμα Scratch 3.0. Συνθέτουν τους δικούς τους κώδικες σχεδιάζοντας μία προσομοίωση  μορσικού τηλέγραφου για να στείλουν το δικό τους τηλεγράφημα με σήματα Μορς! 

Όλα τα προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ έχουν σχεδιαστεί με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και είναι δωρεάν για το κοινό. 

Από την έναρξη της πανδημίας το 2020, και με το μήνυμα #StayConnected #StayCurious, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στηρίζει τη μάθηση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα μέσα από τις ψηφιακές του δράσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ενώ υποδέχεται το κοινό του όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ανοικτά με διευρυμένο ωράριο στις 17 & 18 Μαΐου

Mouseio Tilepikoinonion ICOM protipo ergoΤο Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό με διευρυμένο ωράριο τη Δευτέρα 17/05 (10.00-18.00) και την Τρίτη 18/05 (10.00-20.00) με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον Covid-19

Στόχος του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών, ως μέρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε τροχιά υλοποίησης το νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου
Επόμενο άρθροΣκρέκας – Vestager: Στο “τραπέζι” των συζητήσεων η ελληνική αγορά ηλεκτρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ