Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Κρήτη: Διάσημο στους τουρίστες το χωριό Ζαρός εξαιτίας του νερού του

Κρήτη: Διάσημο στους τουρίστες το χωριό Ζαρός εξαιτίας του νερού του

0
ζΑΡΟς ΚΡΗΤΗΣ
Ζαρός, Κρήτη /Φωτό: antamicrete.blogspot.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Γνωστό για το βραβευμένο νερό του, αλλά και τη λίμνη του, το χωριό Ζαρός, στην Κρήτη, αποτελεί πλέον τουριστική ατραξιόν και ειδικά για τους λάτρεις του τουρισμού στη φύση.

Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο Σαμάρι, 45 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Ζαρός είναι επίσης φημισμένος και για τα βυζαντινά μοναστήρια που φέρουν απίστευτες τοιχογραφίες, αλλά και ως ορμητήριο για το φαράγγι του, για τις ταβέρνες του και το καλό φαγητό με θέα το νερό και το πράσινο.

Το νερό που εμφιαλώνεται εκεί και φέρει το όνομά του έχει λάβει αρκετές διακρίσεις διεθνώς, με αποτέλεσμα η φήμη του χωριού να έχει φθάσει στην Αμερική.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο οποίο μιλά ο γενικός διευθυντής της ομώνυμης εταιρείας εμφιαλωμένου νερού Ζαρο’s, Χριστόφορος Παπαδημητράκης, όταν έλαβε το βραβείο του καλύτερου εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, το 2017, πολύς κόσμος ήθελε να επισκεφτεί το χωριό και τις πηγές και ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία.

Το χωριό πρεσβεύει τη μοναδικότητα της κρητικής διατροφής

Ο λόγος είναι πως συνδέεται άμεσα με τη φήμη της Κρήτης για την πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία διατροφή της.

«Έχουμε και αρκετούς επισκέπτες στο χωριό και από χώρες όπου έχουμε σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, μέχρι τα Εμιράτα και την Κίνα», προσθέτει, ενώ αναφέρει ενδεικτικά πως για παράδειγμα, ο διανομέας της εταιρείας στο Ισραήλ διοργανώνει σε ετήσια βάση, οργανωμένα γκρουπ που επισκέπτονται την περιοχή.

«Ήδη εδώ και δέκα μέρες που άνοιξε ο τουρισμός στη χώρα, έχουμε τουρίστες που επισκέπτονται τη λίμνη και δείχνουν ενδιαφέρον για τις πηγές του νερού μας», αναφέρει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ιστορία της συγκεκριμένης εταιρείας ξεκινά πριν 41 χρόνια, από συνεταιριστική βάση, των κατοίκων που ήθελαν να αξιοποιήσουν τις τοπικές πηγές μεταλλικού νερού. Ενώ σήμερα, κύριος μέτοχος της εταιρείας είναι ο Δήμος Φαιστού με 44% και πολλών άλλων μικρομετόχων με μέγιστο ποσοστό το 2% έκαστος.

Ενώ και η ετυμολογία του ονόματος του χωριού, προέρχεται από το Ζα που σημαίνει πολύ και το Ρους που σημαίνει ροή.

 

Διαφήμιση