Αρχική Περιβάλλον Κίνα: Στοχεύει να επαναχρησιμοποιήσει το 60% των απορριμμάτων έως το 2060

Κίνα: Στοχεύει να επαναχρησιμοποιήσει το 60% των απορριμμάτων έως το 2060

0
πλαστικά σκουπίδια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Κίνα στοχεύει να επαναχρησιμοποιήσει το 60% των αστικών οικιακών απορριμμάτων έως το 2025, δηλαδή κατά 10% πάνω σε σχέση με πέρυσι, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει την ικανότητα διαχείρισης απορριμμάτων αφού δεν πέτυχε ορισμένους από τους στόχους της για την περίοδο 2016-2020, ανέφερε η κορυφαία επιτροπή σχεδιασμού της.

Η αντιμετώπιση των αυξανόμενων όγκων αποβλήτων έχει αναδειχθεί ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, με τον αυξανόμενο αστικό πληθυσμό να καταναλώνει αυξανόμενες ποσότητες καταναλωτικών αγαθών.

Μάλιστα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) δήλωσε ότι η ικανότητα διαχείρισης αστικών αποβλήτων έφτασε τους 1,27 εκατομμύρια τόνους την ημέρα πέρυσι, αυξημένη κατά 63% σε σύγκριση με το 2015, αλλά ορισμένα μέρη εξακολουθούν να αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τον αυξανόμενο όγκο απορριμμάτων.

Οι μισές πόλεις της Κίνας δεν είχαν κατασκευάσει μονάδες καταστροφής αποβλήτων και πολλές πόλεις σε κεντρικές και δυτικές περιοχές είχαν επίσης αποτύχει να επιτύχουν στόχους για την επεξεργασία επικίνδυνων αποβλήτων, ανέφερε η NDRC.

Πλέον λοιπόν η Κίνα έχει θέσει κανονισμούς για την ταξινόμηση των σκουπιδιών ενώ επίσης περιορίζει σταθερά τα πλαστικά μίας χρήσης και τα μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα συσκευασίας. Μάλιστα, απαγόρευσε και τις εισαγωγές ξένων αποβλήτων.

Επιπλέον, η Κίνα έχει δρομολογήσει διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης καθώς και ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «πόλη χωρίς απόβλητα» με στόχο την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων που εκτιμούνται σε 70 δισεκατομμύρια τόνους για το 2019.

Πηγή: reuters

Διαφήμιση