Αρχική Ζώα Ινδία: Το ελεφαντάκι που σώθηκε από πηγάδι βάθους 9 μέτρων

Ινδία: Το ελεφαντάκι που σώθηκε από πηγάδι βάθους 9 μέτρων

0
ελεφαντάκι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αίσιο τέλος είχε η δυσάρεστη περιπέτεια ενός μικρού ελέφαντα που έπεσε σε ένα πηγάδι βάθους 9 μέτρων σε ένα μικρό χωριό της Ινδίας.

Ο μικρός ελέφαντας ήταν μέλος μίας αγέλης ελεφάντων που μπήκαν στο χωριό Νιματάντ από διπλανό δάσος στην επαρχία Γκιρίντιχ, στο ανατολικό κρατίδιο Τζαρκχάντ στις 2 Μαΐου.

Οι κάτοικοι του χωριού όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του κοπαδιού, κατόρθωσαν να το διώξουν μακριά.

Αυτό που δεν ήξεραν όμως, ήταν ότι την επόμενη μέρα το πρωί, θα ανακάλυπταν μέσα στο πηγάδι, ένα μικρό ελεφαντάκι.

“Δυστυχώς, μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, περίπου στις 21:00 τοπική ώρα, ένα μωρό ελεφαντάκι έπεσε μέσα στο πηγάδι”, δήλωσε ο Σασικάντ Βέρμα, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, ο οποίος φωτογράφισε τη διάσωση του ζώου.

“Το επίπεδο (νερού) δεν ήταν αρκετά υψηλό, αλλά το μικρό είχε κατορθώσει να επιπλέει έστω και μετά την πτώση του στο πηγάδι, ενώ δεν είχε τραύματα”.

Οι κάτοικοι του χωριού Νιματάντ ειδοποίησαν το τοπικό τμήμα προστασίας δασών, κλιμάκιο του οποίου ξεκίνησε μια αποστολή διάσωσης του μικρού ελέφαντα, χρησιμοποιώντας τρεις εκσκαφείς.

Οι διασώστες προκειμένου να σώσουν τη ζωή του μικρού ελέφαντα, γκρέμισαν μία ολόκληρη πλευρά στο τοιχίο του πηγαδιού και δημιούργησαν ένα κεκλιμένο επίπεδο, ώστε το ελεφαντάκι να βγει μόνο του στην επιφάνεια με ασφάλεια, αντί να το ανασύρουν κάθετα από τον πάτο του πηγαδιού.

Μετά από 8 ώρες το ελεφαντάκι βγήκε από το πηγάδι, γεμάτο λάσπες και σκόνη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαλιός σταθμός τρένων μετατρέπεται σε οικολογική τουριστική μονάδα
Επόμενο άρθροΜείωση διασωληνωμένων – Δραματικός αριθμός νέων θανάτων