Αρχική Καταστροφές Ινδία: Η πιο σφοδρή καταιγίδα εδώ και αιώνες – Πάνω από 120...

Ινδία: Η πιο σφοδρή καταιγίδα εδώ και αιώνες – Πάνω από 120 άτομα αγνοούνται σε ναυάγιο

0
india 15 600x389
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μία εξαιρετικά σφοδρή τροπική καταιγίδα που συνοδεύεται από από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα, πλήττει την Ινδία. Πρόκειται για τον κυκλώνα Tauktae, για την πιο σφοδρή τροπική καταιγίδα που πλήττει την περιοχή εδώ και δεκαετίας, η οποία έφτασε χθες το βράδυ στο κρατίδιο της Γκουτζαράτ, και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 άτομα, όπως δήλωσε το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ινδίας. Μάλιστα, ο κυκλώνας ήταν η αιτία που προκλήθηκε το σημερινό ναυάγιο ανοιχτά των ακτών Μουμπάι (Βομβάη), στη δυτική Ινδία και πάνω από 120 άνθρωποι αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινδικό ναυτικό.

Θύματα και υλικές καταστροφές

Η σφοδρή τροπική καταιγίδα ήταν η αιτία που έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι στα δυτικά κρατίδια της Ινδίας Κεράλα, Γκόα, Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ.

Ενώ, την ίδια στιγμή, οι πολύ ισχυροί άνεμοι που την συνοδεύουν έχουν παρασύρει πολλές αυτοσχέδιες κατοικίες, ξεριζώσει δέντρα και γκρεμίσει πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Χαρακτηριστικά, σε περιοχές κατά μήκος της ακτής της Αραβικής Θάλασσας, 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 73 χωριά υπέστησαν σοβαρές ζημιές την Κυριακή, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της νοτιοδυτικής πολιτείας Karnataka.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο καρύδας έπεσε πάνω της και ένας άντρας που οδηγούσε ένα σκούτερ χτυπήθηκε από έναν ξεριζωμένο ηλεκτρικό πόλο στη δυτική πολιτεία της Γκόα, χτυπημένος από θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχές, δήλωσε ο Pramod Sawant, ο κορυφαίος εκλεγμένος αξιωματούχος του κράτους.

Επιπλέον, περίπου 12.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις παραλιακές ζώνες στην Μαχαράστρα ενόψει της επέλασης του Τόκτε.

Στο κρατίδιο της Γκουτζαράτ σχεδόν 200.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως και όλοι οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σε κτίρια που βρίσκονται σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την ακτή.

Σε ετοιμότητα

Οι κυβερνητικοί διασώστες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σχεδόν 2.500 διασώστες βρίσκονται στις 6 περιοχές που πλήττει ο κυκλώνας – Κεράλα, Καρνάτακα, Ταμίλ Ναντού, Γκουτζαράτ, Μαχαράστρα και Γκόα –  εξοπλισμένοι με ασύρματα ραδιόφωνα, δορυφορικά τηλέφωνα, κόπτες και εργαλεία.

Μάλιστα, οι αρχές του κρατιδίου Μαχαράστρα έκλεισαν χθες το αεροδρόμιο του Μουμπάι για αρκετές ώρες και ζήτησαν από τον πληθυσμό να παραμείνει σε ασφαλή μέρη.

Ενώ, επιπλέον κατέβαλλαν προσπάθειες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα περίπου 400 νοσοκομεία και τα 41 εργοστάσια παραγωγής οξυγόνου στις 12 παράκτιες περιοχές τις οποίες αναμενόταν να πλήξει η τροπική καταιγίδα με μεγάλη σφοδρότητα.

Πάνω από 120 αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 120 άνθρωποι αγνοούνται σήμερα από το ναυάγιο που προκλήθηκεστα ανοιχτά των ακτών του Μουμπάι (Βομβάη), στη δυτική Ινδία, μετά το πέρασμα του κυκλώνα, ανακοίνωσε σήμερα το ινδικό ναυτικό, δύο πλοία του οποίου και ελικόπτερα μετέχουν στις έρευνες για τη διάσωσή τους.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 273 άνθρωποι παρασύρθηκε χθες, από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην δυτική ακτή της Ινδίας.

Συνολικά 127 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ 146 επιβαίνοντες διασώθηκαν υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, διευκρίνισε το ναυτικό σε ανάρτησή του στο Twitter.

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας, οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαφήμιση