Αρχική Υγεία - Διατροφή Έρευνα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος μειώνει τη χοληστερίνη

Έρευνα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος μειώνει τη χοληστερίνη

0
Ασβέστιο, γάλα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα διεθνής επιστημονική μελέτη φανερώνει πως η τακτική κατανάλωση γάλακτος δεν συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης και μάλιστα φανερώνει το αντίθετο.

Ερευνητές από τη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Επιστήμης της Διατροφής Βιμάλ Καράνι του βρετανικού πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα Παχυσαρκίας «International Journal of Obesity».

Μιλώντας με αριθμούς

Διεξήγαγαν τρεις μεγάλες έρευνες, που αφορούσαν συνολικά περίπου 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους, όπου διαπίστωσαν κάτι πολύ ενδιαφέρον: Όσοι καταναλώνουν συχνά μεγάλες ποσότητες γάλακτος έχουν χαμηλότερα επίπεδα τόσο «καλής» (HDL) και όσο «κακής» χοληστερίνης (LDL), μολονότι ο μέσος δείκτης μάζας του σώματός τους είναι μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου γάλα.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι πίνουν τακτικά γάλα έχουν κατά μέσο όρο 14% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μείωση στην κατανάλωση γάλακτος δεν είναι αναγκαία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, παρόλο που παρατηρείται μία μικρή αύξηση στον δείκτη μάζας σώματος και στο σωματικό λίπος όσων πίνουν γάλα», δήλωσε ο δρ Καράνι.

Διαφήμιση