Αρχική Ειδήσεις Το ΕΚΠΑ ανάμεσα στα 70 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Το ΕΚΠΑ ανάμεσα στα 70 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

0
ΕΚΠΑ
Εικόνα: athenstransport.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σημαντική διάκριση για το πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς τα αποτελέσματα έγκριτης επιστημονικής κατάταξης, της QS (Quacquarelli Symonds), της Times Higher Education και της US News Best Global Universities, για τον Τομέα “Arts & Humanities“, κατατάσσουν τον τομέα Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Ιδρύματος, για πρώτη φορά στις θέσεις 51-70 παγκοσμίως.

“Το πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών (Arts & Humanities) βρίσκεται σε συνεχή άνοδο την τελευταία τριετία στις πλέον σημαντικές παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων, συμβάλλοντας παράλληλα στην βελτίωση της θέσης του Ιδρύματος σε αυτές”, αναφέρει ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος Δημήτρης Καρανίκας.

Οι παραπάνω κατατάξεις που προκύπτουν από τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2018-2021, χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό αντικειμενικών κριτηρίων που αποτιμούν:

  • την ακαδημαϊκή φήμη
  • την ερευνητική παραγωγή
  • την απήχηση του παραγόμενου ερευνητικού έργου του τομέα σπουδών που εξετάζουν.

Μάλιστα, στην περίπτωση της QS, αξιολογείται και η θέση και η επίδοση συγκεκριμένων θεματικών πεδίων που αποτελούν επιμέρους ενότητες του Τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών.

Παράλληλα, η βελτίωση της  ακαδημαϊκής φήμης την τελευταία τριετία, στον Τομέα των Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την ένταξη του πανεπιστημίου στα 70 καλύτερα του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ των ετών 2019-2021, ο δείκτης ανέβηκε κατά 7,2%, ποσοστό εξαιρετικά σημαντικό για έναν δείκτη που καλύπτει το 60% της βαθμολογίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι, ο τομέας της Αρχαιολογίας παραμένει υψηλά στις θέσεις 101-150, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Διαφήμιση