Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ρωσία: Σε αναμονή διακοπών στην Ελλάδα με δύο προϋποθέσεις

Ρωσία: Σε αναμονή διακοπών στην Ελλάδα με δύο προϋποθέσεις

0
Μόσχα, Ρωσία
Μόσχα, Ρωσία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε αναμονή για τις ελληνικές διακοπές τους βρίσκονται οι Ρώσοι, αφού σύμφωνα με την TUI Russia, η Ρωσία υπολογίζει να στείλει τουλάχιστον 300 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εφόσον η σεζόν ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η εναέρια κυκλοφορία αποκατασταθεί χωρίς περιορισμούς.

Μάλιστα, το θέμα καλύπτουν αρκετά Μέσα της χώρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στο πλαίσιο της ανάγκης εξεύρεσης ασφαλών προορισμών εν μέσω πανδημίας. Ενώ, χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση του Tourprom με τίτλο “Βρέθηκε εναλλακτική στην Τουρκία: Δημοφιλής για τη Ρωσία χώρα ανοίγει μετά από διαπραγματεύσεις της Μόχας”.

Ενώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, που βρέθηκε στη Ρωσία την προηγούμενη εβδομάδα και συναντήθηκε επίσημα με αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για να συζητήσουν ένα σχέδιο κοινών δραστηριοτήτων απαραίτητων για την επανάληψη των τουριστικών ταξιδιών με ασφαλή τρόπο, το άνοιγμα για τη φίλη χώρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο σημαντικές προϋποθέσεις.

Αυτές είναι:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • Αρνητικό PCR test ή πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης η Ελλάδα σκοπεύει να ξεκινήσει επίσημα την τουριστική σεζόν από τις 14 Μαΐου, καταργώντας τους περισσότερους από τους ισχύοντες περιορισμούς. Ενώ, από τις 19 Απριλίου, οι Ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφτούν την χώρα μας, χωρίς να πρέπει να τηρήσουν υποχρεωτική καραντίνα, τηρώντας τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, εννέα αεροδρόμια επρόκειτο να ανοίξουν από τις 19 Απριλίου – εκτός από την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο- αυτά είναι τα Χανιά στην Κρήτη, τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας. Τα υπόλοιπα αεροδρόμια θα ανοίξουν από τις 14 Μαΐου.

Εάν υπάρξει ευνοϊκή εξέλιξη οι πτήσεις θα ενισχυθούν

“Θα θέλαμε πολύ να επεκτείνουμε τις πτήσεις μεταξύ των χωρών μας και να αυξήσουμε τον αριθμό των αεροδρομίων που θα υποδέχονται πτήσεις από τη Ρωσία. Αλλά για αυτό είναι απαραίτητο να συμφωνήσουν οι αεροπορικές και οι υγειονομικές μας αρχές και να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους”, δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της TUI Russia, το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην ανακατανομή των τουριστικών ροών, καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας δεν θα μπορούν να δεχτούν όλους λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού διαβαθμισμένων δωματίων.

Πρόσθεσε ότι εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν. Επιπλέον, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με βάση τακτικές πτήσεις στην Αθήνα, στα θέρετρα της  Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη.

Πέντε “ελληνικές γραμμές άμυνας”

Θεοχαρης ΡωσίαΣύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα έχει αναπτύξει «πέντε γραμμές άμυνας» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το πρώτο είναι οι προϋποθέσεις για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα. “Οι επισκέπτες πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, αρνητικό τεστ PCR ή πιστοποιητικό αντισωμάτων”.

Το δεύτερο είναι ο έλεγχος κατά την άφιξη: δειγματολειπτικός έλεγχος.

Το τρίτο είναι τα ξενοδοχεία για την απομόνωση εκείνων που παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχουν θετικά τεστ. “Η διαμονή είναι δωρεάν για τους τουρίστες, όλα τα έξοδα βαρύνουν την ελληνική πλευρά”.

Το τέταρτο είναι η ανάγκη τήρησης μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας. “Όλα όσα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες πολίτες ισχύουν και για τους επισκέπτες”.

Το πέμπτο είναι η δημιουργία ενός «τείχους εμπιστοσύνης και ανοσίας». “Προσπαθούμε να εμβολιάσουμε όλο το προσωπικό που εργάζεται στον τομέα του τουρισμού. Ειδικά τις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών που ανήκουν στην ομάδα κινδύνου”, δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

“Εάν ένας Έλληνας μπορεί να πάει σε ένα εστιατόριο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τότε οι ίδιες προϋποθέσεις ισχύουν και για ξένους επισκέπτες”, είπε χαρακτηριστικά.

Τι ισχύει και τι αλλάζει σε σχέση με πέρυσι

Κρήτη
Κρήτη

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, οι κανόνες λειτουργίας των εστιατορίων σε μπουφέ έχουν αλλάξει. Τώρα οι επισκέπτες με μάσκες και γάντια μιας χρήσης μπορούν να πάρουν το φαγητό τους, ενώ πριν το έκαναν οι υπάλληλοι.

“Όσον αφορά τις παραλίες, και πέρυσι δεν χρειαζόταν να φοράμε μάσκες, θα διατηρήσουμε αυτόν τον κανόνα και για το 2021”.

Οι περιορισμοί στις εκδρομές – εννέα άτομα με οδηγό – εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά ενδέχεται να αλλάξουν.

“Προσπαθούμε να προσελκύσουμε επισκέπτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παρουσιάζουμε νέους προορισμούς για αναψυχή και υποστηρίζουμε τα θεματικά ταξίδια. Για παράδειγμα, ορεινός τουρισμός, που δεν σχετίζεται με την παραλία, γαστρονομικός με όλες τις ελληνικές ιδιαιτερότητες”, συμπλήρωσε ο Χ. Θεοχάρης.

“Θέλουμε οι τουρίστες από τη Ρωσία να έρχονται σε εμάς όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και ακόμη και τα Χριστούγεννα”, προσέθεσε.

Με πληροφορίες από: tourprom.ru, interfax.ru, ria.ru

Διαφήμιση