Αρχική Μεταφορές Πολυτεχνείο Κρήτης: Νέα παγκόσμια διάκριση – 6η στον κόσμο η ομάδα TUCER

Πολυτεχνείο Κρήτης: Νέα παγκόσμια διάκριση – 6η στον κόσμο η ομάδα TUCER

0
TUCER Προσoμοιωτής 1
Προσομοιωτής της ομάδας TUCER 2021 -Πηγή φωτό: ΕΡΤ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια νέα παγκόσμια διάκριση κατέλαβε η ομάδα TUCER (Technical University of Crete Eco Racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης και ήρθε στον παγκόσμιο διαγωνισμό προγραμματισμού “Shell Eco-marathon Autonomous Programming Competition 2021” που διεξάγεται για πρώτη φορά.

Η ομάδα από το 2007 αποσπά συνεχώς διακρίσεις κατασκευάζοντας ασφαλή και αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης πλοήγησης για συμβατικό όχημα πόλης και κίνηση σε αστικό περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως η κατανάλωση του οχήματος και η βέλτιστη στρατηγική κίνησης ως προς την απόσταση και τον χρόνο κίνησης.

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν, χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό αλγορίθμων βελτιστοποίησης και μηχανικής μάθησης, προκειμένου το όχημα να “σχεδιάσει” τη πορεία του και να κινηθεί αυτόνομα σε ρεαλιστικές συνθήκες δρόμου και περιβάλλοντος χώρου.

TUCER Προσoμοιωτής 2
TUCER Προσομοιωτής -2021 – Πηγή φωτό: ΕΡΤ

Η ομάδα TUCER, μετά από έντονο συναγωνισμό που διήρκησε αρκετές ημέρες και με συνεχή εναλλαγή στη κατάταξη, κατέλαβε την 6η θέση σε σύνολο 32 συμμετεχόντων από εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Cornell University, το Penn State University, το UCLA κ.α.

Την ομάδα TUCER εκπροσώπησαν οι φοιτητές των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ):

  • Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (ΜΠΔ)
  • Κλεάνθης Κυριαζάκης (ΗΜΜΥ)
  • Γεώργιος – Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης (ΗΜΜΥ)

Και με ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Λευτέρη Δοϊτσίδη της Σχολής ΜΠΔ.

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Shell EcoMarathon σε συνεργασία με το Southwest Research Institute και αναμένεται να έχει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Διαφήμιση