Αρχική Ειδήσεις Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου με online έκδοση

Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου με online έκδοση

0
BUILDINGS ATHENS
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ηλεκτρονικά διατίθεται από σήμερα το Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου. Η online έκδοση γίνεται μέσω του ktimatologio.gov.gr.

Η νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα της έκδοσης μέσα σε λίγα λεπτά. Ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται μέσω των κωδικών Taxisnet. Εν συνεχεία επιλέγει μεταξύ των ΚΑΕΚ που βρίσκονται στο όνομά του ή συμπληρώνει τον ΚΑΕΚ του ακινήτου, για το οποίο επιθυμεί να εκδώσει το πιστοποιητικό και την αιτιολογία της νόμιμης χρήσης για την οποία προορίζεται. Ακολούθως, καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και το ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου εκδίδεται αυτόματα. Το Πιστοποιητικό φέρει εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Κτηματολογίου, καθώς και χρονοσφραγίδα.

Απαραίτητο για κάθε συμβολαιογραφική πράξη


Η έκδοση του συγκεκριμένου Πιστοποιητικού είναι μια από τις συνηθέστερες συναλλαγές των πολιτών με το Κτηματολόγιο. Αποτελεί απαραίτητο έγγραφο για κάθε συμβολαιογραφική πράξη που αφορά σε ακίνητο περιοχής, όπου έχει ξεκινήσει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων και δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση. Από το β’ εξάμηνο του 2020 μέχρι σήμερα ζητήθηκαν και εκδόθηκαν περί τα 80.000 Πιστοποιητικά σε όλη τη χώρα.

 

Διαφήμιση