Αρχική Ειδήσεις Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου με online έκδοση

Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου με online έκδοση

0
BUILDINGS ATHENS

Σύνταξη: ecozen.gr

Ηλεκτρονικά διατίθεται από σήμερα το Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου. Η online έκδοση γίνεται μέσω του ktimatologio.gov.gr.

Η νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα της έκδοσης μέσα σε λίγα λεπτά. Ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται μέσω των κωδικών Taxisnet. Εν συνεχεία επιλέγει μεταξύ των ΚΑΕΚ που βρίσκονται στο όνομά του ή συμπληρώνει τον ΚΑΕΚ του ακινήτου, για το οποίο επιθυμεί να εκδώσει το πιστοποιητικό και την αιτιολογία της νόμιμης χρήσης για την οποία προορίζεται. Ακολούθως, καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και το ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου εκδίδεται αυτόματα. Το Πιστοποιητικό φέρει εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Κτηματολογίου, καθώς και χρονοσφραγίδα.

Απαραίτητο για κάθε συμβολαιογραφική πράξη


Η έκδοση του συγκεκριμένου Πιστοποιητικού είναι μια από τις συνηθέστερες συναλλαγές των πολιτών με το Κτηματολόγιο. Αποτελεί απαραίτητο έγγραφο για κάθε συμβολαιογραφική πράξη που αφορά σε ακίνητο περιοχής, όπου έχει ξεκινήσει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων και δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση. Από το β’ εξάμηνο του 2020 μέχρι σήμερα ζητήθηκαν και εκδόθηκαν περί τα 80.000 Πιστοποιητικά σε όλη τη χώρα.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here