Αρχική Πολιτισμός Noor Riyadh: Το πιο εντυπωσιακό φεστιβάλ τέχνης και φωτός στον κόσμο –...

Noor Riyadh: Το πιο εντυπωσιακό φεστιβάλ τέχνης και φωτός στον κόσμο – Βίντεο

0
Noor Riyadh Squidsoup
Εικόνα: Riyadh Art 2021
Διαφήμιση

Λάμψη και φως στην σκοτεινή περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, δίνει το 17ήμερο Φεστιβάλ Φωτός και Τέχνης, Noor Riyadh, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Το Noor Riyadh, που είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά φεστιβάλ φωτός και τέχνης στον κόσμο, ξεκινά από τις 18 Μαρτίου με ένα πρόγραμμα εγκατάστασης Citywide που διαρκεί από τις 18 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, ενώ οι δραστηριότητες σε όλη την πόλη ξεκινούν από τις 18 Μαρτίου έως τις 12 Ιουνίου.

Περισσότεροι από 60 καλλιτέχνες από τον Καναδά, το Μεξικό, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες και 23 κορυφαίοι Σαουδάραβες καλλιτέχνες έχουν επιλεγεί για να παρουσιάσουν σημαντικά έργα τέχνης με θέμα “Κάτω από έναν Ουρανό” ως σύμβολο ενότητας.

Το Noor Riyadh είναι μέρος του μεγαλύτερου προγράμματος Riyadh Art που επενδύει σε περισσότερα από 1.000 έργα δημόσιας τέχνης για να μετατρέψει την πόλη σε γκαλερί “χωρίς τείχη“, σύμφωνα με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.

“Αυτό το υπέροχο φεστιβάλ είναι μια μεταφορά για τον μετασχηματισμό του Ριάντ. Φωτίζει τη φιλοδοξία μας να γίνουμε μια από τις πιο ανταγωνιστικές και βιώσιμες πόλεις στον κόσμο έως το 2030,” αναφέρει σύμβουλος μάρκετινγκ της Βασιλικής Επιτροπής για την Πόλη του Ριάντ, Hosam Al-Qurashi.

Ενώ, σύμφωνα με τον πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Αμπντουλάχ μπιν Φάρχαν υπουργό Πολιτισμού, το όραμα του Φεστιβάλ είναι να εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών, μέσω της τέχνης σε δημόσιους χώρους και του τοπικού καλλιτεχνικού κινήματος, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα περισσότερη δημιουργικότητα και καινοτομία.

https://www.youtube.com/watch?v=fYMJo7PfBBw

Το φεστιβάλ Noor Riyadh διαθέτει 33 εγκαταστάσεις σε όλη την πόλη που περιλαμβάνουν όλες τις μορφές τέχνης, όπως γλυπτά, προβολές, διαδραστικές παραστάσεις, κινητικά και συναρπαστικά κομμάτια που τοποθετούνται σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την πόλη για να ενθουσιάσουν και να διασκεδάσουν κατοίκους και επισκέπτες.

Παράλληλα, το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα με πάνω από 270 ειδικές δραστηριότητες περιηγήσεων, ομιλιών, εργαστηρίων, οικογενειακών δραστηριοτήτων, ταινιών και μουσικής, πολλές από τις οποίες είναι διαθέσιμες και στο διαδίκτυο.

Διαφήμιση