Αρχική Περιβάλλον Κίνα: Θα αξιολογήσει τις απειλές που θέτει η απελευθέρωση νερού της Φουκουσίμα

Κίνα: Θα αξιολογήσει τις απειλές που θέτει η απελευθέρωση νερού της Φουκουσίμα

0
Φουκουσίμα
Διαφήμιση

Τις πιθανές απειλές που ενδέχεται να δημιουργήσει η απελευθέρωση του μολυσμένου νερού της Ιαπωνίας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στην ασφάλεια των τροφίμων, των γεωργικών προϊόντων και του εμπορίου, ανέφερε το υπουργείο εμπορίου την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα σχέδια που είχε παρουσιάσει η Ιαπωνία την Τρίτη, 1 εκατομμύριο τόνοι μολυσμένου νερού από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εντός της θάλασσας, θα απορριφθούν στη θάλασσα σε δύο χρόνια από τώρα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους γείτονές της, στη Νότια Κορέα, στη Κίνα και στη Ταϊβάν.

Η Κίνα ανησυχεί σοβαρά για τη μονομερή απόφαση της Ιαπωνίας για απόρριψη λυμάτων από τη Φουκουσίμα στη θάλασσα, δήλωσε ο Γκάο Φενγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

“Θα παρακολουθήσουμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης και θα αξιολογήσουμε πιθανές απειλές που τίθενται για την ασφάλεια των σχετικών τροφίμωνγεωργικών προϊόντων και του εμπορίου τους, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των Κινέζων καταναλωτών”, δήλωσε ο Γκάο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι η Κίνα συμμερίζεται μια κοινή στάση με τη Νότια Κορέα που αντιτίθεται στη δράση της Ιαπωνίας.

Πηγή: reuters.com

Διαφήμιση