Αρχική Ειδήσεις Εναέριο θρίλερ με ενδείξεις βόμβας ή αεροπειρατίας – Ελληνικά μαχητικά στον αέρα

Εναέριο θρίλερ με ενδείξεις βόμβας ή αεροπειρατίας – Ελληνικά μαχητικά στον αέρα

0
F16 αεροσκάφη
F16 αεροσκάφη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εναέριο θρίλερ έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, όταν υπήρξε ενημέρωση και ενδείξεις πως πολιτικό αεροπλάνο με κατεύθυνση το Ισραήλ, μπορεί να έφερε βόμβα, είτε να έχει συμβεί αεροπειρατία. Έτσι, ελληνικά μαχητικά αναγκάστηκαν να απογειωθούν όσο το αεροπλάνο πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος της ισραηλινής εταιρείας ELAL, που είχε απογειωθεί από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Τελ Αβίβ, ενεργοποίησε τις διαδικασίες συναγερμού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής.

Όταν λοιπόν το αεροσκάφος μπήκε σε ελληνικό FIR, γύρω στις 9 το πρωί, απογειώθηκαν 4 ελληνικά μαχητικά, εφόσον είχε δοθεί εντολή από το ΝΑΤΟ για επιτήρηση.

Ειδικότερα, απογειώθηκαν δύο F -16 από την 111 πτέρυγα μάχης στον Άραξο και ακόμα δυο από το Καστέλι. Τα δυο πρώτα το προσέγγισαν, κατά την είσοδό του στο ελληνικό FIR, δυτικά της Κεφαλλονιάς, στο σημείο που τέμνονται τα FIR Αθήνας και Ρώμης και στη συνέχεια το συνόδευσαν μέχρι την Κρήτη. Εκεί το παρέλαβαν τα άλλα δυο F -16 μέχρι να αποχωρήσει από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος της ELAL προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Διαφήμιση