Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση έργων ισχύος 30MW παρά την πανδημία

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση έργων ισχύος 30MW παρά την πανδημία

0
φωτοβολταικο παρκο
Φωτοβολταϊκό πάρκο Φωτό: indicator

Σύνταξη: ecozen.gr

Παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κατάφερε να ολοκληρώσει έργα συνολικής ισχύος 30 MW. Ενώ, από τα συνολικά 250 MW σε λειτουργία έργα, αναμένεται να φτάσει τα 500 MW στο τέλος του 2022 και τα 1,5 GW με ορίζοντα τριετίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εταιρεία για την πορεία των έργων που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, μέχρι στιγμής και παρά την πανδημία έχουν ολοκληρωθεί έργα ισχύος 30 μεγαβάτ:

  • Το πρώτο τμήμα του εμβληματικού έργου της Πτολεμαΐδας, ισχύος 15 μεγαβάτ ενώ το δεύτερο -15 MW-  αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.
  • Τα φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα που σε πλήρη ανάπτυξη θα έχουν ισχύ 230 MW καθώς ακολουθεί το μεγάλο πάρκο, ισχύος 200 MW, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με ανταγωνιστική τιμή πώλησης της ενέργειας στο δίκτυο το οποίο – σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνο Μαύρο, που μίλησε σε πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής – αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2022.
  • Αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 16MW σε Κεφαλλονιά, Κρήτη και Λήμνο. Ενώ, η εταιρεία είναι η μοναδική μέχρι σήμερα που έχει ολοκληρώσει έργα ανακαίνισης (repowering) παλαιών αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 20MW.
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here