Αρχική Μεταφορές Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Νήσου Σαλαμίνας: Ακόμα ένα έργο που θα διευκολύνει την...

Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Νήσου Σαλαμίνας: Ακόμα ένα έργο που θα διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση

0
Οδική Ζεύξη Νήσου Σαλαμίνας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Προχωρούν οι διαδικασίες ως προς την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον διαγωνισμό του έργου της Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος, ενός project με  κατασκευαστική διάρκεια 5 έτη και προϋπολογισμό 350 εκ. €., μετά την κατάθεση της μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Χαρακτηριστικά, στις 24 Μαρτίου 2021, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο “Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Μόνιμης Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης Νήσου Σαλαμίνας”  ώστε, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να προχωρήσουν τα προεπιλεγέντα σχήματα για τη συνέχεια του διαγωνισμού μέχρι τη συμβασιοποίηση του έργου.

Οδική Ζεύξη Νήσου Σαλαμίνας

Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου περιλαμβάνει αναλυτικά:

  • Το οδικό τμήμα σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου του Περάματος με τη Λεωφόρο Σχιστού συνολικού μήκους 4,5 χλμ, ώστε να παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος
  • Την υποθαλάσσια ζεύξη με Οδική Σήραγγα μήκους 1 χλμ. από το Πέραμα έως το νησί του Αγίου Γεωργίου
  • To οδικό τμήμα από το νησί του Αγίου Γεωργίου μέχρι το νησί της Σαλαμίνας και τις οδικές συνδέσεις με την πόλη της

Μάλιστα, όπως δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης πρόκειται για ένα “έργο δύσκολο, για το οποίο δούλεψαν συστηματικά οι Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, ένα έργο εξαιρετικά περίπλοκο, που έχει πραγματικά περάσει από ‘‘40 κύματα’’, μετά από πολλά χρόνια μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, με την καθοδήγηση του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

“Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί θα αναβαθμίσει όλη τη Δυτική Αττική και κυρίως, την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, αλλά και της Σαλαμίνας. Από τη μία πλευρά θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το Πέραμα και από την άλλη θα αναβαθμίσει την ίδια τη νήσο της Σαλαμίνας, καλύπτοντας με ταχύτητα και ασφάλεια τις χιλιάδες καθημερινές μετακινήσεις από και προς  αυτήν”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροKορονoϊός: Νέο rapid test δίνει αποτελέσματα σε 20 δευτερόλεπτα
Επόμενο άρθροΕνισχύονται οι δασικές υπηρεσίες της χώρας – Πρόσληψη 700 εποχικών υπαλλήλων