Αρχική Αφιερώματα Το μήνυμα των υπαλλήλων του ΕΟΤ για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Το μήνυμα των υπαλλήλων του ΕΟΤ για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

0
Ελληνική επανάσταση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

“Nα αντιμετωπίζουμε τις σημερινές προκλήσεις με το ίδιο αίσθημα ιστορικής συνέχειας, γενναιότητας και θάρρους, που πείθει για το δίκιο”, αλλά και να σκεφτόμαστε με το “εμείς”, ήταν μερικά από τα σημεία του μηνύματος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ενώ, γράφει αναλυτικά:

Σε λίγες μέρες τιμούμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η Ελληνική Επανάσταση συμπίπτει με μία σπουδαία ημέρα της Χριστιανοσύνης, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την ημέρα δηλαδή που η Παναγιά μας έλαβε την καλή είδηση, ότι θα κυοφορήσει τον Χριστό μας καθώς αυτή ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους είχε το πλήρωμα της χάριτος.

Η 25η Μαρτίου 1821 υπήρξε μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία μας. Μια μεγάλη στιγμή που συνοδεύτηκε από πράξεις οραματισμού και υψηλοφροσύνης, πάνω στις οποίες οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης του ΄21, θεμελίωσαν τον νέο Ελληνισμό μέσα από θυσίες και ολοκαυτώματα.

Την 25η Μαρτίου 1821, μια ημέρα γεμάτη υψηλούς συμβολισμούς και μηνύματα που κλείνει μέσα της ό,τι βαθύτατα ανθρώπινο και αιώνιο και γι΄αυτό εθνικό. Ο οραματισμός μιας πατρίδας που γεννιέται μέσα από τις φλόγες της επανάστασης παίρνει υπόσταση και θέση ανάμεσα στα ελεύθερα έθνη.

Απέναντι σ΄αυτό το παράδειγμα ζωής, επιβάλλεται να αντιμετωπίζουμε τις σημερινές προκλήσεις με το ίδιο αίσθημα ιστορικής συνέχειας, γενναιότητας και θάρρους, που πείθει για το δίκιο. Τόσο τους φίλους όσο και τους εχθρούς.

Ας παραδειγματιστούμε από το πνεύμα της θυσίας αυτών των ηρώων, αντλώντας δύναμη και πίστη από την αντρειοσύνη τους.
Ας διδαχθούμε από τα σφάλματα, τις μικροψυχίες και τις διχόνοιες, που συσσώρευσαν τόσα δεινά στον Ελληνισμό. Και ας μην επιτρέπουμε στον κακό μας εαυτό να μας κατευθύνει.

Ας έχουμε ως επίκαιρη εντολή για τον τόπο μας, τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Τότε μόνο θα πάει ο τόπος μπροστά, όταν πάψουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε με το εγώ, αλλά με το εμείς».

Διαφήμιση