Αρχική Ειδήσεις Το λουλούδι του φεγγαριού που ανθίζει για 12 ώρες τον χρόνο σε...

Το λουλούδι του φεγγαριού που ανθίζει για 12 ώρες τον χρόνο σε ένα εντυπωσιακό βίντεο

0
moonflower
Εικόνα: CUBotanicGarden
Διαφήμιση

Επιμέλεια: Αγάπη Μυργιώτη

Το λουλούδι του φεγγαριού, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα λουλούδια του βασιλείου των φυτών και αυτό γιατί ανθίζει μία φορά τον χρόνο, για μία μόνο νύχτα και 12 συνολικά ώρες.

Πρόκειται, για ένα τροπικό λουλούδι και είναι ένα είδος παχύφυτου (κάκτου) από τον Αμαζόνιο, γνωστό και ως «φεγγαρολούλουδο».

Κάθε χρόνο λοιπόν, αυτός ο σπάνιος και ασυνήθιστος κάκτος ανοίγει τα σέπαλά του στον νυχτερινό ουρανό και απελευθερώνει ένα υπέροχο λευκό λουλούδι και ένα γλυκό άρωμα γιασεμιού στον βαλτώδη αέρα του τροπικού δάσους.

Φέτος, για πρώτη φορά, όπως αναφέρει ο κηπουρός Alex Summers ανθίζει στην Μεγάλη Βρετανία, το σπάνιο αυτό λουλούδι του φεγγαριού, για αυτό και ο βοτανικός κήπος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, μετέδωσε live την στιγμή άνθισης του.

Το λουλούδι του φεγγαριού στην Βρετανία

Σε όλο τον κόσμο, μόνο 13 από αυτά τα παράξενα λουλούδια καλλιεργήθηκαν επιτυχώς από τους κηπουρούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά από πέντε χρόνια προσεκτικής καλλιέργειας, εμπειρογνώμονες στο Cambridge University Botanic Garden (CUBG) αποθανάτισαν σε κάμερα τη στιγμή της ανθοφορίας του.

“Είναι πολύ σπάνιο να έχουμε αυτό το φυτό στη συλλογή μας και πιστεύουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το “φεγγαρολούλουδο” ανθίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο”, υπογραμμίζει ο υπεύθυνος κηπουρικής και θερμοκηπίου Alex Summers από το CUBG.

Στην άγρια φύση, το λουλούδι του Αμαζονίου ανθίζει συνήθως τον Μάιο, αλλά κάτω από μια γυάλινη οροφή στην Ευρώπη, δεν είναι συνηθισμένο ο κάκτος να αρχίζει να ανθίζει μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.

“Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που αυτός ο σπάνιος κάκτος έχει ανθίσει τώρα – από τότε που συνειδητοποίησα ότι σύντομα θα ανθίσει, όλοι είμαστε σε αγωνία”, είπε ο Summer σε δήλωση.

“Όλοι εδώ στον Κήπο έχουν γοητευτεί και νιώθω τόσο τυχερός που ήμουν εδώ για να το ζήσω.”

 

Πηγή: sciencealert

Διαφήμιση