Αρχική Καταστροφές Σε εξέλιξη εντατικοί έλεγχοι σε Ελασσόνα και Τύρναβο

Σε εξέλιξη εντατικοί έλεγχοι σε Ελασσόνα και Τύρναβο

0
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ- ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΑΜΑΣΙ (EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε εξέλιξη των ελέγχων και προσπαθειών αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από το σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων, από τους μηχανικούς του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη διενεργήθηκαν αυτοψίες σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 4.136 κτήρια:

  • Από αυτές  3.675 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.575 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί118 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 42.
  • Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 62 από τις 124 αυτοψίες, ενώ σε 213 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 180 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Έχουν γίνει μέχρι σήμερα συνολικά 1.184 αυτοψίες στο Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, 1.150 στο Δήμο Τυρνάβου, 1250 στο Δήμο Ελασσόνας, 345 στο Δήμο Λαρίσης και 45 στο Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης. Επιπλέον, 85 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στο Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας, 57 στο Δήμο Τεμπών και 19 στο Δήμο Αγιάς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ αθέατη πλευρά της σεξουαλικής κακοποίησης
Επόμενο άρθροΌμιλος ΟΤΕ: «Η νέα κανονικότητα είναι η αλλαγή»