Αρχική Ενέργεια Ποιες θα είναι οι πιο περιζήτητες “πράσινες” θέσεις εργασίας

Ποιες θα είναι οι πιο περιζήτητες “πράσινες” θέσεις εργασίας

0
κτίρια ενέργεια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις μεταφορές μέχρι την ανάπτυξη χώρων της πόλης, οι “πράσινες θέσεις” εργασίας ανεβαίνουν.

Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας πρωταγωνιστούν. Και ανοίγουν το δρόμο για εκατοντάδες χιλιάδες νέες “πράσινες” θέσεις εργασίας.

Μέχρι το 2030, έως και 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν παγκοσμίως στην βιώσιμη απασχόληση.

Αυτό αναφέρουν στοιχεία έρευνας της οργάνωσης Friends of the Earth. Η απαλλαγή από τον άνθρακα από τον ενεργειακό τομέα είναι μια ευρέως αποδεκτή πολιτική μεταξύ των κυβερνήσεων.

κτίρια κήποι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει σχέδια να διπλασιάσει τουλάχιστον τον ετήσιο ρυθμό ενεργειακής ανακαίνισης των κτιρίων έως το 2030.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δουλειές με την ισχυρότερη ζήτηση στο μέλλον θα είναι:

Κατασκευαστές μέσων “καθαρών” μεταφορών

Η αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα δίνει στους κατασκευαστές άφθονες ευκαιρίες για μετάβαση σε μοντέλα που θα είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον.

Τα μακροπρόθεσμα κέρδη εργασίας είναι τεράστια. Ειδικά όταν οι μετακινήσεις και τα ταξίδια με λεωφορείο και μετρό επικρατήσουν. Και οι άνθρωποι απομακρυνθούν από τα αυτοκίνητα τους.

Αστικοί κηπουροί

Οι πράσινοι χώροι της πόλης θα είναι όμορφοι και θα βοηθούν στην ψυχική μας υγεία.

Οι νέες απίστευτες κατασκευές -όπως οι κάθετοι κήποι– θα χρειάζονται ειδικούς. Από τη σύλληψη έως τη διατήρηση τους.

Εργοστάσια ανακύκλωσης

Τα εργοστάσια ανακύκλωσης κατασκευάστηκαν αρχικά υπό περιοριστικές συνθήκες. Παρόλο που η διαδικασία ήταν συνηθισμένη στις ενέργειες μας για να ζήσουμε μια πιο βιώσιμη ζωή.

Οι επιστήμονες εργάζονται για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Και έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με νέους τρόπους για την αναδιάρθρωση της διαδικασίας. Κάτι που στο μέλλον θα φέρει μεγαλύτερη ζήτηση.

υδροηλεκτρική ενέργεια

Τεχνικοί υδροηλεκτρικής ενέργειας

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 17% της ενέργειας παρέχεται από πηγές υδροηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά η πορεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας δεν ήταν πάντα απλή.
Καθώς είναι μια από τις πιο δαπανηρές αναβαθμίσεις της πράσινης ενέργειας.

Ωστόσο από τις αρχές του 2010, οι βιομηχανίες προσαρμόστηκαν. Οι θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα καλύπτουν τα πάντα. Από την ανάπτυξη τεχνολογιών κυμάτων έως τη λειτουργική διαχείριση των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Τεχνικοί συντήρησης βιοαερίου

Μια λιγότερο γνωστή δουλειά όσον αφορά στις πράσινες θέσεις εργασίας. Το βιοαέριο είναι το ανανεώσιμο καύσιμο που παράγεται από την ανάλυση των φυσικών προϊόντων.
Είναι ένας μετριαστής για την κλιματική αλλαγή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Αν και είναι ένα λιγότερο επικερδές επάγγελμα από κάποιους άλλους κλάδους αυτής της λίστας, καθίσταται αργά αλλά σίγουρα ένα βασικό στήριγμα στην κυκλική οικονομία.

Πράσινοι κατασκευαστές

Ο τομέας των κτιρίων είναι υπεύθυνος για το 36% των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη.
Ένα πρόβλημα που πολλές κατασκευαστικές εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. Δεν μπορεί να υπάρξει μια ουδέτερη Ευρώπη χωρίς κτίρια ουδέτερα στο κλίμα.

Το απόθεμα κτιρίων σε ολόκληρη την ήπειρο είναι γενικά παλιό και ανεπαρκές σε ενέργεια. Ακόμα και ανθυγιεινό λόγω προβλημάτων ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Η ανακαίνιση σπιτιών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι μια ολόκληρη επιχείρηση από μόνη της. Και αναμένεται να ακμάσει τα επόμενα χρόνια.

Διαφήμιση