Αρχική Διάστημα NASA: Ένα διαστημικό λεωφορείο από 2.354 κυβάκια LEGO (βίντεο)

NASA: Ένα διαστημικό λεωφορείο από 2.354 κυβάκια LEGO (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από το βίντεο της LEGO
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με ένα διαστημικό λεωφορείο που αποτελείται από 2.354 κυβάκια, η NASA και η LEGO γιορτάζουν την 40ή επέτειο της πρώτης πτήσης του διαστημικού λεωφορείου Discovery.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία συνεργάστηκε με τη γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών, για να δημιουργήσουν ένα σετ που περιλαμβάνει τόσο το διαστημικό λεωφορείο όσο και το περίφημο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Το σετ θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου και το κιτ περιλαμβάνει 2.354 κυβάκια σε κλίμακα 1 προς 70. Ενώ, συναρπάζουν τα περιεχόμενά του που περιλαμβάνουν λεπτομέρειες από κινητά μέρη μέχρι μικρά μπλε καθίσματα για να κάθονται οι αστροναύτες.

Η LEGO προκειμένου να καταστήσει την κατασκευή όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική, εισήγαγε τρία νέα στοιχεία, μεταξύ των οποίων τοιχώματα του χώρου μεταφοράς φορτίου και καμπυλωτό στοιχείο για το παρμπρίζ της ακάτου.

Οι διαστάσεις του διαστημικού λεωφορείου είναι 55,46 εκατοστά μήκος, 34,60 εκατοστά πλάτος και 21,78 εκατοστά ύψος. Ενώ, το Hubble μπορεί να διπλωθεί και να τοποθετηθεί στον χώρο φορτίου του Discovery ή και να ανοιχτούν οι ηλιακές πτέρυγές του και να εκτεθεί χωριστά.

Μάλιστα, το μοντέλο συνοδεύεται από δύο βάσεις και δύο πλακέτες (για το Disovery και το Hubble).

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαφήμιση