Αρχική Ελλάδα Ν. Δένδιας σε Τούρκο πρέσβη: Να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες

Ν. Δένδιας σε Τούρκο πρέσβη: Να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες

0
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (EUROKINISSI/ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (EUROKINISSI/ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ανάγκη να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας, επισήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα την Τετάρτη στην Αθήνα, με τον Τούρκο πρέσβη, Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε αυτό το πλαίσιο, ο Ν. Δένδιας επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΕΑ) δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Καθώς, σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΣΕΑ, ανέφερε εκ νέου ότι γίνονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της “τουρκικής” (όπως την χαρακτήρισαν) μειονότητας της Θράκης και ταυτόχρονα εφφαρμόζονται απάνθρωπες πρακτικές εις βάρος αιτούντων ασύλου.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι αυτή που κλιμακώνει την πολιτική της απέναντι στην Τουρκία, παρά της εκκλήσεις της τελευταίας για διάλογο.

Κατά τα άλλα, αντικείμενο της συζήτησης, της σημερινής συνάντησης πέρα από τις διμερείς σχέσεις, ήταν και οι περιφερειακές εξελίξεις με ορίζοντα την πιθανή επίσκεψη του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου και πάντα εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση του στο Twitter.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με τις συζητήσεις της Τετάρτης, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 καταγράφηκε να εκτελεί πτήση στα 20.500 πόδια, στις 11:29 πάνω από τα νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων, Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι.

Ενώ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, στις 11:30 καταγράφηκε κι άλλη πτήση στο ίδιο σημείο από δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών και στα 13.500 πόδια. Τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, που αποτελεί πάγια τακτική.

 

Διαφήμιση