Αρχική Διάστημα Η εντυπωσιακή φωτογραφία του γαλαξία που χρειάστηκε 12 χρονιά να φτιαχτεί

Η εντυπωσιακή φωτογραφία του γαλαξία που χρειάστηκε 12 χρονιά να φτιαχτεί

0
αστροφωτογραφία
Διαφήμιση

Μετά από μια δεκαετία και πάνω επίπονης δουλειάς, ο φινλανδός αστροφωτογράφος J-P κυκλοφόρησε ένα απολύτως εντυπωσιακό μωσαϊκό 1,7 gigapixel του επιπέδου του γαλαξία μας.

“Χρειάστηκαν σχεδόν δώδεκα χρόνια για να τελειοποιηθεί αυτή η ψηφιδωτή εικόνα”, έγραψε ο Metsavainio στο blog του, Astro Anarchy.

Πρόκειται για ένα μωσαϊκό το οποίο αποτελείται από μία συρραφή εικόνων από αστέρια επεξεργασμένη στο Photoshop με μικρές τροποποιήσεις μεταξύ των πλαισίων για να ταιριάζει με την ισορροπία χρώματος και τις καμπύλες φωτός, όπως εξήγησε ο αστροφωτογράφος. 

Η εικόνα που προκύπτει έχει πλάτος περίπου 100.000 εικονοστοιχεία, αποτελούμενη από 234 μεμονωμένα ψηφιδωτά πάνελ, καλύπτοντας μια περιοχή του ουρανού 125 με 22 μοιρών.

Μια αστροφωτογραφία 20 εκατομμυρίων αστεριών

Μάλιστα, ο Metsavainio είχε δημοσιεύσει την αστροφωτογραφία στο διαδίκτυο από το 2007. Ωστόσο, το έργο του στο μωσαϊκό ξεκίνησε το 2009, με τη φωτογράφηση διαφόρων νεφελωμάτων γύρω από τον Γαλαξία ως ανεξάρτητες συνθέσεις.

Σημειώνεται ότι, ο συνολικός χρόνος έκθεσης από το 2009 έως το 2021 είναι περίπου 1.250 ώρες.

“Ο λόγος για που χρειάστηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (για την ολοκλήρωση του έργου) είναι φυσικά το μέγεθος του μωσαϊκού και το γεγονός ότι η εικόνα είναι πολύ βαθιά.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι έχω τραβήξει τα περισσότερα από τα ψηφιδωτά πλαίσια ως μεμονωμένες συνθέσεις και τα δημοσιεύω ως ανεξάρτητα έργα τέχνης, ” εξήγησε ο φινλανδός αστροφωτογράφος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Αυτό οδηγεί σε ένα είδος σύνθετου συνόλου εικόνων που επικαλύπτεται εν μέρει με πολλές απεικονισμένες περιοχές μεταξύ και γύρω από τα καρέ. Έχω τραβήξει τα δεδομένα που λείπουν τώρα και τότε κατά τη διάρκεια των ετών και το περασμένο έτος ήμουν σε θέση να δημοσιεύσω πολλές μωσαϊκές εικόνες τις οποίες ετοίμασα πρώτα. ”

Η εικόνα αφορά ένα σημαντικό μέρος του γαλαξιακού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 εκατομμυρίων αστεριών.

 “Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη εικόνα που δείχνει ποτέ τον Γαλαξία μας σε αυτό το ψήφισμα και βάθος και στα τρία έγχρωμα κανάλια”, δήλωσε ο Metsavainio στον ιστότοπο φωτογραφίας PetaPixel.

Διαφήμιση