Αρχική Καταστροφές Γιατί τα ψηλότερα δέντρα στον κόσμο είναι σημαντικά για την κλιματική αλλαγή

Γιατί τα ψηλότερα δέντρα στον κόσμο είναι σημαντικά για την κλιματική αλλαγή

0
δέντρα Καλιφόρνια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα redwoods της Καλιφόρνιας είναι τα ψηλότερα και παλιότερα δέντρα στη γη. Η εκτίμηση του ακριβούς μεγέθους τους, ωστόσο ήταν δύσκολη.
Μέχρι πρόσφατα, ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε το μέγεθος τους ήταν να σκαρφαλώσουμε ή να προσεγγίσουμε τη διάμετρο των κορμών τους.

Αλλά αυτές οι μέθοδοι δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες και μπορούν να έχουν μεγάλο περιθώριο σφάλματος.

δέντρα Καλιφόρνια

Τώρα, οι επιστήμονες στο University College London και το University of Maryland έχουν αναπτύξει έναν τρόπο υπολογισμού της συνολικής τους μάζας.

Με την χρήση λέιζερ, μπορούν να αποκτήσουν πληροφορίες για την δομή αυτών των γιγαντιαίων δέντρων.

Μεταξύ των δέντρων που ανιχνεύτηκαν ήταν και ο “συνταγματάρχης Άρμστρονγκ”. Βρίσκεται στο φυσικό καταφύγιο Armstrong Redwoods State στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Και, έχει ύψος 88 μέτρα. Όσο για την ηλικία του, εκτιμάται ότι είναι άνω των 1400 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι ο “συνταγματάρχης Άρμστρονγκ” ζυγίζει περίπου 110 τόνους. Δηλαδή περίπου όσο 10 διώροφα λεωφορεία.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτά τα μεγάλα δέντρα θα μπορούσαν να είναι έως και 30% μεγαλύτερα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να εκτιμήσουν πόσο άνθρακα απορροφούν. Και πώς μπορούν να ανταποκριθούν στην κλιματική αλλαγή.

δέντρα Καλιφόρνια

Απαντήσεις για μεγάλα ερωτήματα στην επιστήμη του κλίματος

«Μεγάλα ερωτήματα στην επιστήμη του κλίματος θα απαντηθούν για τα αυξανόμενα επίπεδα CO2. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Μάτ Ντίσνεϊ, όταν δημοσιεύθηκε η μελέτη.

Καθώς και για το εάν και πού πρέπει να φυτευτούν περισσότερα δέντρα και πώς καλύτερα θα διατηρηθούν τα υπάρχοντα δάση.

Για να απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις, οι επιστήμονες πρέπει πρώτα να καταλάβουν πόσος άνθρακας αποθηκεύεται σε διαφορετικά είδη δέντρων».

Οι επιστήμονες της NASA έχουν χρησιμοποιήσει  αυτήν την επίγεια έρευνα για να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν παρόμοια τεχνολογία, που χαρτογραφεί δάση από το διάστημα.

Το έργο GEDI παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν τα δέντρα στον παγκόσμιο κύκλο άνθρακα.
Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία λέιζερ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για την κατασκευή λεπτομερών τρισδιάστατων χαρτών των γήινων δασών.

Καλιφόρνια δέντρα

Διαφήμιση